De leukste musea voor kinderen

Bij het Land van ANWB vind je de leukste musea voor kinderen met korting.

Leerzaam, leuk en interactief. Een bezoekje aan het museum is plezierig voor het hele gezin. Bekijk de leukste kindermusea bij het Land van ANWB.

Hieronder vind je een overzicht met verschillende musea voor kinderen in Nederland. Veel van deze uitjes zijn met korting te bestellen bij Land van ANWB. Waar wacht je nog op? Ga er lekker op uit met het hele gezin!

Het MuZIEum

Stel je voor: je bent slechtziend of blind en je loopt midden in de stad. Je hoort auto's, stemmen, een fietsbel, maar je ziet niks! Hoe vind je nu de weg? Welke obstakels kom je tegen? En nog belangrijker: hoe ga je daar mee om? 
Ontdek het zelf in het muZIEum in Nijmegen. Duik in de wereld waar horen, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent.

Kom naar het muZIEum

Nederlands Bakkerijmuseum

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is het grootste en meest veelzijdige Bakkerijmuseum in ons land. Elke zaterdag en tijdens de schoolvakanties worden er activiteiten georganiseerd speciaal voor kinderen. Onder begeleiding van een echte bakker mag je dan zelf aan de slag! Bovendien is er voor de jongste gasten een speurtocht door het museum.

Bezoek het Nederlands Bakkerijmuseum

Het Scheepvaartmuseum

Maak een vlucht aan boord van het VOC-schip 'Amsterdam' met een VR-bril, ontmoet bijzondere mensen uit de Gouden Eeuw of leer alles over het leven aan boord van een schip. Met verschillende tentoonstellingen voor kinderen van alle leeftijden biedt het Scheepvaartmuseum een compleet dagje uit.

Meer info over Het Scheepvaartmuseum

Het Museon

In het Museon leer je door te kijken, te luisteren, te lezen en vooral door veel dingen zelf te doen. Er gebeurt van alles, je hoeft er niet zachtjes te praten en je mag veel aanraken. Met een AppLab, familiewerkplaats en Scienceshow is het onmogelijk om je in het Museon te vervelen.

Bekijk het Museon

Museum Speelklok

Stap in de wonderlijke wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten bij Museum Speelklok! De speurtocht met Orgelaapje Toon behoort tot één van de activiteiten voor kinderen. Beantwoord Toon's vragenbordjes en de juiste antwoorden vormen samen een melodie! Daarnaast is er een speciale kindertentoonstelling en kan je in de Muziekfabriek zelf aan de slag.

Kom naar Museum Speelklok