Naar artikel

Conclusie test tweedehands gezinscaravans

In Nederland worden er twee keer zoveel gebruikte caravans als nieuwe verkocht. Nu de populariteit van caravankamperen onder jonge gezinnen weer stijgt, zal de vraag naar occasions alleen maar toenemen. Zij zijn immers van de ‘marktplaatsgeneratie’ die het internet afstruint om zoveel mogelijk waar voor de uitgegeven euro te krijgen. Een keurige, gebruikte caravan kan dan een betere aanbieding zijn dan een splinternieuwe. Voor deze praktijkbeoordeling kiezen we vier gebruikte caravans met een vraagprijs van zo’n € 10.000 en een stapelbed. Maar daar houden de overeenkomsten op.

Conclusie per categorie

Er zijn vier categoriën met een eindconclusie: de indeling, de bedden en banken, de opbergruimte en het sanitair en keuken. Hieronder lees je de uitgebreide conclusie en worden de verschillende caravans met elkaar vergeleken.


Test tweedehands gezinscaravans

Testuitslag Caravelair Antarès Luxe 376
Testuitslag Elddis Odyssey 490/4
Test Home-Car Racer 48 KMU Trophy
Testuitslag Knaus Sport 400 LK

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard!

Nu10%korting
ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Reisverzekering in coronatijd 

Op vakantie ben je met de ANWB Reisverzekering goed verzekerd. Ook tijdens corona. Zo kun je rekenen op een vergoeding bij bijvoorbeeld kosten voor quarantaine of langer verblijf.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!