Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Financieel

Betalingen

Voor het factureren van producten en diensten verwerken wij je naam, geslacht, IBAN/rekeningnummer, adres, postcode, woonplaats, land en e-mailadres. Om te kunnen incasseren slaan we een machtigingskenmerk op en wisselen we bestanden uit met onze huisbankier. Factuurgegevens worden zeven jaar bewaard, zoals wettelijk is voorgeschreven.

Jouw iDEAL- en creditcardbetalingen aan de ANWB voer je altijd uit via door ons gecontracteerde betaal providers. Deze partijen zorgen ervoor dat je op verschillende manieren aan ons kunt betalen, waarbij de veiligheid en vertrouwelijkheid van jouw betaalgegevens gewaarborgd wordt. Alle gegevens die worden uitgewisseld voor de uitvoering van de betaling, worden gecodeerd via het SSL-protocol. Daardoor kunnen ze
niet worden opgespoord, onderschept of gebruikt door derden. Ze worden ook niet bewaard in onze computersystemen. Verder worden krachtige gegevenscoderingsprotocollen gebruikt en beschikken de betaal providers over beveiligingscertificaten zoals die vereist worden door de internationale, financiële instellingen van Visa en MasterCard.

Betaal providers zijn zelfstandig verantwoordelijk voor hun verwerkingen van jouw gegevens. Meer informatie over hoe zij met jouw gegevens omgaan kun je vinden in hun privacy statements. De betaal providers waar wij op dit moment mee samenwerken zijn Ingenico, MollieCM.com en Rabobank (smart pay). 

Indien je kiest voor automatische incasso vragen we je om deze keuze digitaal te bevestigen. Dit is veiliger en voorkomt fraude. Het bevestigen van een digitale bankmachtiging lijkt erg veel op het betalen met iDEAL. Bij het inloggen op je bankomgeving kom je de naam Twikey tegen. Dit is de leverancier met wie de ANWB samenwerkt voor het digitaal machtigen. Met deze partij hebben we een verwerkersovereenkomst gesloten.

Wanneer betaling uitblijft, geven wij onze vordering op jou uit handen aan één van onze incassopartners. Wij werken samen met de partijen Payt, Trust Krediet Beheer (TKB) en diverse deurwaarders. Zij zullen de vorderingen vervolgens namens ANWB incasseren. Deze derden zullen daarbij noodzakelijkerwijs alle gegevens ontvangen om de vordering in behandeling te kunnen nemen en te kunnen incasseren, zoals je naam, geslacht, adres, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer(s) en geboortedatum, inhoud van de met jouw gesloten overeenkomst en relevante correspondentie.

Heb je rekeningen die je van ons hebt ontvangen niet betaald en wil je gebruik maken van onze diensten of een nieuwe dienst van ons afnemen? Dan is het mogelijk dat we je de dienstverlening weigeren of geen contract met je sluiten totdat de rekeningen betaald zijn

ANWB Creditcard

In samenwerking met International Card Services (ICS) wordt ANWB leden de mogelijkheid geboden een ANWB Creditcard te nemen. Vraag je een creditcard aan dan verwerken we jouw NAW-gegevens, contactgegevens en lidmaatschapsnummer om te controleren of je lid bent van ANWB. Ook vragen we jou namens ICS om gegevens met betrekking tot je financiële situatie. Deze gegevens heeft ICS nodig om te beoordelen of zij je een creditcard kunnen verstrekken. We verzenden deze gegevens naar ICS en verwijderen deze daarna direct. ANWB handelt hierbij als verwerker, in opdracht van ICS. ICS is verwerkingsverantwoordelijke met betrekking tot de gegevens en met ICS sluit je uiteindelijk ook een overeenkomst voor een ANWB Creditcard. Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens door ICS kun je vinden in haar privacy statement.

Wanneer ICS je een ANWB Creditcard verstrekt, dan informeert zij ons daarover. Wij nemen dit dan op in onze administratie en jij kunt jouw creditcard terugvinden in de Mijn ANWB omgeving. Wanneer je een ANWB Creditcard en een ANWB lidmaatschap hebt, kun je je ook aanmelden voor ANWB Tanken met ledenvoordeel. Betaal je de tankbeurt bij een tankstation in Nederland met een ANWB Creditcard, dan geeft ICS deze transactiegegevens door aan de ANWB. De ANWB gebruikt deze gegevens en de persoonsgegevens die je hebt ingevuld bij aanmelding voor het bepalen en verlenen van de korting.