Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Populaire fietsmerken op een rij

Uit binnen- en buitenland

Ben je je aan het oriënteren op een (elektrische) fiets? Dan kan je best overweldigd worden door de ruime keuze op de markt. Wij helpen je graag op weg en zetten de meest bekende fietsmerken voor je op een rij.

Top 6 Nederlandse merken

Gazelle 

Gazelle, opgericht in 1892, is een van de oudste en meest bekende fietsmerken in Nederland. Het merk staat bekend om zijn robuuste en comfortabele stads- en elektrische fietsen.

Batavus 

Batavus is een toonaangevend Nederlands merk dat sinds 1904 bekend staat om innovatie en kwaliteit. Het merk biedt een breed assortiment fietsen, van stads- tot sportmodellen.

Stella 

Stella is een relatief jong Nederlands fietsmerk, opgericht in 2011. Het merk richt zich uitsluitend op elektrische fietsen en biedt deze aan via hun eigen verkoopkanalen en levert bij jou thuis.

Sparta 

Sparta, opgericht in 1917, is een pionier op het gebied van elektrische fietsen in Nederland. Het merk biedt innovatieve en moderne e-bikes die zowel geschikt zijn voor stadsverkeer als recreatieve ritten.

KOGA 

KOGA is een fietsmerk dat sinds 1974 hoogwaardige en handgemaakte fietsen produceert. Het merk richt zich op sportieve en toerfietsen die bekend staan om strak design en technische precisie.

Amslod 

Amslod is sinds 2015 een grote speler op de Nederlandse fietsmarkt en biedt krachtige elektrische fietsen met lange accuduur. De fietsen worden direct aan de consumenten verkocht.

Top 6 Duitse fietsmerken

Cube 

Cube is een gerenommeerd Duits fietsmerk, opgericht in 1993. Het merk staat bekend om zijn innovatieve en hoogwaardige fietsen en biedt een breed scala aan modellen.

Pegasus 

Pegasus is marktleider op de Duitse fietsmarkt en staat garant voor kwaliteit, veiligheid en innovatie. Het merk biedt betrouwbare en betaalbare fietsen voor dagelijks gebruik.

Victoria 

Victoria, opgericht in 1886, combineert traditioneel vakmanschap met moderne technologie. Het merk staat bekend staat om zijn degelijke en elegante fietsen. Van stads- tot elektrische modellen.

Hercules 

Hercules is een Duits fietsmerk, opgericht in 1886, dat zich richt op kwaliteit en innovatie. Het merk staat bekend om zijn betrouwbare en comfortabele fietsen, geschikt voor dagelijks gebruik.

Kalkhoff 

Kalkhoff, opgericht in 1919, is een toonaangevend Duits merk dat hoogwaardige en innovatieve e-bikes produceert. Zowel geschikt voor stads- als recreatief gebruik.

Riese & Müller 

Riese & Müller is een Duits fietsmerk dat zich sinds 1993 specialiseert in hoogwaardige e-bikes en cargobikes, met innovatieve ontwerpen en aandacht voor detail.

Welke fiets past bij mij? 

Fietsen wordt nóg leuker op de juiste fiets. Kies je een e-bike of toch een stadsfiets? Met welke fiets vorm jij de beste match?

Vergelijk verschillende merken

Zoek, vind en vergelijk elektrische fietsen!

Bekijk onze e-bike vergelijker 

Speciaal voor jou en je fiets geselecteerd

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Vind jouw perfecte e-bike 

Een overzicht van geteste elektrische fietsen. Vind, vergelijk en fiets!

Nieuwe fietsaccu 

Via de ANWB koop je tegen een scherpe prijs een nieuwe of vervangende fietsaccu van hoogwaardige kwaliteit.