Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is fietslease?

Naast je auto, kun je inmiddels ook je wasmachine en cv-ketel leasen. Dan is het niet zo vreemd dat bij de aanschaf van een dure e-bike steeds meer mensen voor de onbezorgdheid van een vast maandbedrag kiezen. Maar wat is fietslease nu precies, wat zit er in dat maandbedrag en wat zijn de voor- en nadelen?

Hoe werkt fietslease?

Met fietslease gebruik je als particulier een (elektrische) fiets tegen een vast maandbedrag en looptijd. De duur van die looptijd bepaal je zelf, al begint deze doorgaans vanaf 3 jaar. Hierna lever je de fiets weer in, of kies je een nieuwe fiets uit. Het maandbedrag is meestal inclusief de kosten voor:

  • Reparaties en onderhoud
  • Diefstal- en schadeverzekering
  • Accu- en bandenvervanging
  • Pechhulp in binnen– en buitenland
  • Afschrijvingskosten en rente
  • Leveringskosten en verwijderingsbijdrage

Wat je zelf betaalt, zijn de kosten voor het opladen van de fietsaccu en eventuele bekeuringen.

Voor- en nadelen fietslease

Over het algemeen brengt het leasen van een (elektrische) fiets meer voordelen dan nadelen met zich mee. Toch is het aan te raden je goed te verdiepen in de voorwaarden van de verschillende aanbieders om niet voor onaangename verrassingen te komen staan.


Wat is fietslease niet?

Er zijn verschillende vormen in omloop waarmee je een (elektrische) fiets kunt huren, maar die toch heel anders werken dan fietslease. 


Leasevormen

Een fiets leasen, kan op verschillende manieren. Als particulier, zoals hierboven besproken. Maar naast private fietslease kan je ook kiezen voor onderstaande vormen.

Om je te helpen bij het maken van een keuze, hebben we de verschillen tussen financial fietslease en private fietslease voor je op een rij gezet.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

15% korting
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.