Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Private fietslease of financial lease?

De verschillen op een rij: een e-bike op afbetaling of onbezorgd elektrisch fietsen?

Als je overweegt om een elektrische fiets te leasen, dringt zich een prangende vraag op: welke leasevorm kies je? Om jou verder op weg te helpen in de leasejungle, zetten wij financial lease en private lease tegenover elkaar.

Net als veel andere producten surft de fietsmarkt mee op de trend van bezit naar gebruik. Wie googelt op ‘fiets leasen’, stuit dan ook op verschillende leasevormen. Zoals ‘financial lease’ en ‘private lease’. Oftewel: een (elektrische) fiets op afbetaling of een fiets leasen voor een vast bedrag per maand. Maar wat zijn eigenlijk de grootste verschillen? En wat is het beste voor jou? Om daar achter te komen, vergelijken we de belangrijkste kenmerken.

Eigendom

 

Bijkomende kosten

 

Fiscaal

 

BKR-registratie

Goed om te weten: bij het aangaan van een leaseovereenkomst word je meestal getoetst en geregistreerd bij het BKR. Dit hoeft niet nadelig te zijn, aangezien de controle bedoeld is om je te beschermen tegen een te hoge lening.

Lees meer over fietslease en een BKR-registratie

Private fietslease of financial lease?

Welke leasevorm het meest passend is, hangt af van jouw situatie. Over het algemeen is private lease vaak voordeliger voor consumenten. Je fietst onbezorgd rond voor een vast bedrag per maand. Voor ondernemers kan financial lease, dus een fiets of elektrische fiets op afbetaling, aantrekkelijker zijn vanwege de fiscale voordelen.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

15% korting
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.