Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ARTIS

Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. De verhalen van ARTIS bestaan al sinds 1838 en worden elke dag opnieuw geboren.

Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. De verhalen van ARTIS bestaan al sinds 1838 en worden elke dag opnieuw geboren. In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed samen. ARTIS is een ontmoetingsplek waar natuur op een vindingrijke manier dichtbij gebracht wordt en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Ervaar natuur en ontdek haar betekenis voor onze samenleving! Want meer besef van de natuur leidt tot meer respect voor alles wat leeft. Het verhaal van ARTIS is een verhaal over onszelf.

Ontdek het zelf in hartje Amsterdam
Van de allerkleinste tot de allergrootste vormen van leven, in ARTIS zie je elke dag wat nieuws. Laat je verrassen door de vele diersoorten die met en tussen elkaar leven in het Apenhuis en Vogelhuis. Kom oog in oog te staan met de Aziatische olifanten, terwijl ze in het water zwemmen. Wandel tussen de loslopende rode vari’s op het Lemureneiland. Bekijk de netgiraffen samen met Grevý zebra’s en grote koedoes op de Savanne. Omring je door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen.

Verschillende werelden bij elkaar
Waan je in een tropisch regenwoud in de Tropenkas. Of reis naar de ruimte en weer terug in maar 25 minuten tijdens een van de vele voorstellingen in het ARTIS-planetarium. Vergeet ook niet een wandeling te maken door het historische stadspark met meer dan 700 bomen en vele planten. ARTIS is sinds juni 2020 officieel een Botanische tuin. 

Heb je trek? Ga dan langs bij een van de horecalocaties. ARTIS maakt (natuur)bewuste keuzes voor het eten en drinken in het park. Er zijn veel duurzame producten, biologische koffie en kraanwater. 

ARTIS ligt in de Plantagebuurt, de culturele tuin van Amsterdam. Midden in het centrum van de stad komen in deze buurt cultuur en natuur samen. ARTIS is goed bereikbaar per openbaar vervoer en beschikt over een eigen parkeerterrein.