Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Country & Garden Fair

Beleven en genieten in de tuinen van Huis Verwolde tijdens de Country & Garden Fair.

Country & Garden Fair

De prachtige lommerrijke omgeving van Huis Verwolde en het Landgoed in de lente beloven veel moois. Ruim 80 standhouders presenteren zich in luxe pagodetenten met het beste van wat ze in huis hebben. Laat je inspireren, geniet en ga heerlijk winkelen. Van vaste planten tot zomerse bloeiers, van sfeervolle antieke, brocante en trendy huis- en tuindecoraties tot kunstpresentaties. Hoveniers voorzien je graag van informatie en plantenkwekers presenteren een galerij van selectieve planten en bloemen… Daarnaast zijn er ook culinaire verrassingen zoals home-made gerechten en selectieve wijnen. Ook modeshows met de nieuwste voorjaarsmode en accessoires zullen niet ontbreken, evenals dagelijks live-muziek en koren die je laten genieten op de diverse terrassen.

Bezoek tegelijk met de fair ook het Huis Verwolde!

De geschiedenis van Verwolde gaat terug tot de middeleeuwen. Het huidige huis is in 1776 gebouwd in de toen voor Gelderland geheel nieuwe neoclassicistische stijl. Zes generaties van de familie Van der Borch hebben het huis tot 1977 bewoond. Wie van de serie Downton Abbey houdt, is gelijk verliefd op deze plek. Het huis is twee eeuwen bewoond geweest door één adellijke familie en volledig ingericht: van de personeelsvertrekken in het onderhuis tot de kinderkamer op de verdieping. Veel van het oorspronkelijke neoclassicistische interieur is bewaard gebleven en alle vertrekken zijn in historische trant ingericht, van de dienstvertrekken in het onderhuis tot de woon- en ontvangstruimten op de verdieping. Het huis is het middelpunt van een prachtig landgoed en wordt omringd door een park met een pinetum (naaldbomentuin), gazons, kleurrijke bloemborders, bos en een vijver.

Beleef en geniet!

Gooi je hakken uit en trek je laarzen aan! Bereid je voor op een gezellig buitenevent. Heerlijk struinen over de fair en wandelen door de mooie tuinen van Huis Verwolde. De fair vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook op het gras van het Landgoed en bospaden. Honden zijn van harte welkom op de fair mits aangelijnd.

Meer buitenfairs van Heerlijckheid Events

Heerlijckheid Events organiseert verschillende fairs en evenementen. Benieuwd naar meer? Bekijk onderstaande buitenfairs van Heerlijckheid Events.

Zomer Heerlijckheid (12 t/m 14 juli 2024)
British Weekend (6 t/m 8 september 2024)
Winter Heerlijckheid (8 t/m 10 november 2024)
Christmas Fair Vorden (6 t/m 8 december 2024)