Naar artikel

Country & Garden Fair

Beleven en genieten in de tuinen van Huis Verwolde!

Country & Garden Fair

De zomerse bloei van bloemen en planten zet zich in, de natuur herleeft: het is voorjaar op haar mooist! Tijdens de Country & Garden Fair beleef en geniet je van het voorjaar en de overgang naar de zomer. Al wandelend door de prachtige tuin van Huis Verwolde, haal je je hart op aan de nieuwste items voor je huis en tuin, adviezen van hoveniers en kwekers, koop je vaste planten en mooie bloeiers en natuurlijk ook diverse bloempotten, vazen en decoratieve items.

Tijdens de Country & Garden Fair biedt hiernaast diverse woonaccessoires. Zowel klassieke als nieuwe items, van antieke tot vintage en brocante maar ook de nieuwste voorjaarsmode wordt gepresenteerd, van jas tot hoed, o.a. tijdens de modeshow. En, natuurlijk is er volop gelegenheid om even te gaan genieten op een van de terrassen, buiten bij de theeschenkerij van het Huis. Daarnaast zullen diverse foodtrucks verrassen met ambachtelijk gemaakte gerechten, omringd door gezellige livemuziek.

De prachtige lommerijke omgeving van Huis Verwolde en het Landgoed in de lente beloven veel moois. Ruim 80 standhouders presenteren zich in luxe pagodetenten. Laat je inspireren, beleef en ga heerlijk winkelen. Van vaste planten tot zomerse bloeiers, van sfeervolle antieke, brocante en trendy huis- en tuindecoraties tot kunstpresentaties. Hoveniers die je graag van informatie voorzien, plantenkwekers presenteren een galerij van selectieve planten en bloemen… ook culinaire verrassingen zoals home-made gerechten tot selectieve wijnen maar ook modeshows met de nieuwste voorjaarsmode en accessoires zullen niet ontbreken.

Bezoek tegelijk met de fair ook het Huis Verwolde!

De geschiedenis van Verwolde gaat terug tot de middeleeuwen. Het huidige huis is in 1776 gebouwd in de toen voor Gelderland geheel nieuwe neoclassicistische stijl. Zes generaties van de familie Van der Borch hebben het huis tot 1977 bewoond. Wie van de serie Downton Abbey houdt, is gelijk verliefd op deze plek. Het huis is twee eeuwen bewoond geweest door één adellijke familie en volledig ingericht: van de personeelsvertrekken in het onderhuis tot de kinderkamer op de verdieping. Veel van het oorspronkelijke neoclassicistische interieur is bewaard gebleven en alle vertrekken zijn in historische trant ingericht, van de dienstvertrekken in het onderhuis tot de woon- en ontvangstruimten op de verdieping. Het huis is het middelpunt van een prachtig landgoed en wordt omringd door een park met een pinetum (naaldbomentuin), gazons, kleurrijke bloemborders, bos en een vijver.

Beleef en geniet!

Gooi je hakken uit en trek je laarzen aan! Bereid je voor op een gezellig buitenevent. Heerlijk struinen over de fair en wandelen door de mooie tuinen van Huis Verwolde. De fair vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook op het gras van het Landgoed en bospaden. Honden zijn van harte welkom op de fair mits aangelijnd.

Meer buitenfairs van Heerlijckheid Events

Heerlijckheid Events organiseert verschillende fairs en evenementen. Benieuwd naar meer? Bekijk onderstaande buitenfairs van Heerlijckheid Events.

Zomer Heerlijckheid ( van 14 t/m 16 juli 2023 )
British Weekend ( van 8 t/m 10 september 2023 )
Winter Heerlijckheid ( van 10 t/m 12 november 2023 ) 
Christmas Fair Vorden ( van 8 t/m 10 december 2023 )