Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

British Weekend

Tot € 3,50 korting

De country & lifestyle buitenfair in Engelse stijl bij Kasteel Vorden van 6 t/m 8 september 2024.

British Weekend

De gezelligheid van een Engelse buitenfair: van 6 t/m 8 september 2024 vindt voor de derde keer het ‘British Weekend’ plaats in en om het betoverende Kasteel Vorden te Vorden. Ook verliefd op de sfeer van het Engelse platteland en levensstijl? Deel je ook de passie voor Engeland, Schotland, Wales en Engeland? Tijdens de buitenfair British weekend kun je je hart ophalen aan unieke en traditionele items, van antiek tot vintage. Ook zin om een dagje Engeland te beleven? Dan is British Weekend een prachtige gelegenheid om in een landelijke sfeer inspiratie op te doen en te winkelen voor de heerlijke nazomer!

Denk Engelse levensstijl en leef je uit in een keur aan brocante, vintage, collectables en moderne items. Tijdens de buitenfair British Weekend kun je je hart ophalen. Steekwoorden van producten die exposanten presenteren zijn Engels antiek en porselein, glas en zilverwerk, plaids, kilts & country artikelen, potterie & bloemdecoraties en interieurdecoraties. Natuurlijk is er volop aandacht voor home-made lekkernijen, veelal met Engelse roots. Ambachtelijke pie’s, cake & fudge maar ook sandwiches en scones met clotted cream en fish and chips… Makkelijk om mee te nemen en op een later moment thuis van te genieten of gewoon ter plekke te proeven op een van de gezellige terassen met live-muziek.

Maar er is meer, ook voor de gentleman: Mooie auto’s zijn er nou eenmaal om bewonderd te worden en ook dit jaar vindt wederom de gezellige autorally plaats met de start en finish op het landgoed! En natuurlijk mag ook stijlvolle mode niet vergeten te worden, inclusief modeshow! Maar ook outdoor kleding met classics als waxjassen, hoeden en outdoorlaarzen.

Tijdens British Weekend is er een uitgebreid randprogramma; van roofvogeldemonstraties tot workshops schapendrijven en jachthondentraining. Van het rijden met paarden in amazonezit tot traditionale paardenkoetsen. Ook is The Highland Valley Pipes and Drums er weer bij, één van de grootste traditionele pipebands van Nederland. Naast de doedelzak en drums is ook het schotse dansen vertegenwoordigd en kun je tijdens de fair zelf meedoen aan een workshop doedelzak spelen! 

Kasteel Vorden van binnen bekijken? Reserveer dan een combi-ticket!

Eigenaresse Karin de Rouw heet de bezoekers van British Weekend van harte welkom op haar 12e eeuws kasteel. ‘Als eigenaresse is het mijn thuis sinds 2005 en ik hoop dat iets van z’n speciale charme je net zo zal intrigeren als het mij doet'.  Dwaal door de sfeervol authentiek ingerichte vertrekken, geheime gangen, torens, keldergewelven en tuinen. Bewonder de mooie antieke meubels, schilderijen, beelden, houtsnijwerk, porselein, etc. uit de 15-19e eeuw. Verse bloemen en plantendecoraties completeren de sfeervolle huiselijke uitstraling.

Meer buitenfairs van Heerlijckheid Events

Heerlijckheid Events organiseert verschillende fairs en evenementen. Benieuwd naar meer? Bekijk onderstaande buitenfairs van Heerlijckheid Events.
Zomer Heerlijckheid (12 t/m 14 juli 2024)
Winter Heerlijckheid (8 t/m 10 november 2024)
Christmas Fair Vorden (6 t/m 8 december 2024)

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 6 jaar hebben gratis toegang tot de fair en Kasteel Vorden. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Op vertoon van je ticket ontvang je een polsbandje dat toegang geeft tot de fair die dag (en het kasteel, op vertoon van combiticket). 
  • British Weekend is grotendeels rolstoeltoegankelijk. De route die je kunt volgen voor het bezoeken van de fair, gaat over geasfalteerd terrein maar ook deels over kort gemaaid gazon en weiland. Laatstgenoemde paden zijn bij goede weersomstandigheden ook met een rolstoel begaanbaar.
  • Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd (honden zijn niet toegestaan in Kasteel Vorden).
  • Er is voldoende parkeergelegenheid. Volg hiervoor de aangegeven borden ter plekke. Parkeerkosten zijn € 3,-. Op vertoon van een invalidenkaart word je door de parkeerwachters verwezen naar de invalidenparkeerplaats, zodat je zo dicht mogelijk bij de entree van British Weekend kunt parkeren.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.