Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zomer Heerlijckheid

Dé country & lifestyle fair op Kasteel Warmelo te Diepenheim

Zomer Heerlijckheid

De gezelligheid van een sfeervolle buitenfair: van 14 t/m 16 juli 2023 vindt voor de derde keer de sfeervolle buitenfair Zomer Heerlijckheid plaats op het betoverende Landgoed van Kasteel Warmelo te Diepenheim. Een prachtige gelegenheid om in een sprookjesachtige sfeer inspiratie op te doen en gezellig te winkelen voor de heerlijke zomer waar we zo naar uit kijken!

Kom alvast in zomerse stemming tijdens de sfeervolle buitenfair Zomer Heerlijckheid! De prachtige omgeving van Landgoed Warmelo en haar kasteel en de zoete geur van de zomer beloven veel moois. Ruim 125 standhouders presenteren zich in luxe pagodetenten met het beste van wat ze in huis hebben. Bezoekers kunnen zich laten inspireren en heerlijk flaneren over de fair en winkelen. Van culinaire verrassingen zoals home-made gerechten tot selectieve wijnen maar ook sfeervolle antieke, brocante en trendy huis- en tuindecoraties tot kunstpresentaties en zonnige zomermode. Natuurlijk ontbreken ook dit jaar diverse foodtrucks niet en kun je op diverse terrassen genieten van livemuziek, een modeshow die de nieuwste trends presenteert of doe mee aan een workshop. Ook is er een gevarieerd randprogramma: laat je inspireren en kom gezellig flaneren, shoppen en genieten!

Diepenheim ligt centraal in het Twentse coulisselandschap, lieflijk aan het kronkelende riviertje de Regge en barst van eeuwenoude kastelen en landgoederen. Met haar 2.000 inwoners is het het kleinste stadje van Twente. Landgoed Warmelo is gelegen aan de rand van het stedeke Diepenheim in de gemeente Hof van Twente. In 1952 is het huis aangekocht door Prins Bernhard. Zijn moeder, Prinses Armgard heeft tot haar dood het huis bewoond. Prinses Beatrix en haar zussen kwamen graag bij hun oma op bezoek. Niet voor niets spraken ze van het 'Warme Loo' en het 'Koude Loo' (Paleis het Loo waar oma Wilhelmina woonde). De prinsessen konden op Warmelo genieten van de prachtige tuinen en de grote gazons en er heerlijk spelen en wandelen.

Bezoek de fair én de prachtige tuinen van Kasteel Warmelo inclusief de zandsculpturen op een dag!

Tegenwoordig wordt Kasteel Warmelo bewoond door de familie Avenarius en vinden er een paar keer per jaar evenementen plaats op het landgoed. Hieronder vallen ook de 20 zandsculpturen, die door kunstenaars vanuit de hele wereld gemaakt worden. Het resultaat is altijd verbluffend; meer dan 950 kubieke meter zand is verwerkt in de diverse kunstwerken. Naast de zandsculpturen kun je een mooie wandeling maken door het 7 hectare grote park. Warmelo staat vooral bekend om de tuinen in verschillende stijlen die om het huis liggen. Er is onder meer een Victoriaanse tuin, een geometrische tuin in Franse stijl en een landschapstuin in Engelse stijl. Om het huis en de tuinen ligt een landschapspark. Naast hun diversiteit staan de tuinen bekend om hun azalea’s, rododendrons, rozen en meer dan 300 soorten fuchsia’s. Voor het bezoeken van de fair Zomer Heerlijckheid incl. de tuinen en de zandsculpturen van het Kasteel Warmelo reserveer je een combi-ticket.

De fair Zomer Heerlijckheid vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook op de weilanden en in de oude boomgaard. Honden zijn van harte welkom mits aangelijnd (uitsluitend op de fair, niet in de tuinen van het Kasteel).
 

Meer buitenfairs van Heerlijckheid Events

Heerlijckheid Events organiseert verschillende fairs en evenementen. Benieuwd naar meer? Bekijk onderstaande buitenfairs van Heerlijckheid Events.

Country & Garden Fair ( van 18 t/m 21 mei 2023 )
British Weekend ( van 8 t/m 10 september 2023 )
Winter Heerlijckheid ( van 10 t/m 12 november 2023 ) 
Christmas Fair Vorden ( van 8 t/m 10 december 2023 )