Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Help je mee met de inventarisatie van de ANWB-informatieborden?

Dat kan met de app ANWB Bord in Beeld

Je kent ze wel, de toeristische informatieborden van de ANWB, die bevestigd zijn aan gevels van historische en bijzondere gebouwen. En ook in landschappelijk- en natuurgebieden kom je ze tegen. De borden geven informatie over geschiedenis en bijzonderheden en zijn hiermee als het ware een reisgids door een stad, dorp of landschap.

In Nederland hangen circa 14.000 - 16.000 informatieborden. De ANWB levert deze informatieborden altijd in opdracht van een gemeente, vereniging of stichting. Omdat deze opdrachtgever als eigenaar verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van het informatiebord, is er in het verleden nooit een registratie bijgehouden. We weten dan ook niet waar de informatieborden hangen en in welke staat ze zijn.

ANWB Bord in Beeld app

Graag willen we een complete database van deze borden opbouwen en hebben daar jouw hulp bij nodig. Dat kan heel eenvoudig met de gratis app ANWB Bord in Beeld. Voor Apple apparaten, waaronder iPhone-gebruikers, is deze te downloaden via de App Store. Voor Android apparaten is de app via Google Play Store te downloaden. 

Hoe werkt het?

Maak met behulp van deze app een foto van het bord, beantwoord de korte vragen en vervolgens komt alle informatie, ook de coördinaten, automatisch bij ons terecht. 

Wat gebeurt er met de gegevens

Samen met de betreffende gemeente wil de ANWB oude en verweerde informatieborden vervangen. Daarnaast willen we, waar mogelijk, de informatieborden ook toevoegen aan bestaande en nog te ontwikkelen wandel- en fietsroutes. Als je in de app ook je e-mailadres invoert, maak je iedere maand kans op een leuke prijs.

Vragen: mail deze naar Nancy Trentelman, projectmanager ANWB Eropuit/toeristische informatie: ntrentelman@anwb.nl.