Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Monumentenborden

ANWB zet zich in voor het behoud van de Nederlandse landschappelijke en cultuurhistorische waarden. Wij dragen deze boodschap al meer dan 45 jaar uit, middels de bekende ‘bruine’ informatieborden.

Informatieborden

De informatieborden vertellen voorbijgangers meer over de historie van gebouwen, cultureel erfgoed of landschappen en dragen daarmee sterk bij aan de beleving van een stad of gebied. De informatieborden kunnen op twee manieren worden uitgevoerd; een gegraveerd informatiebord of een geprint informatiebord.

 

Monumentenschildjes

Nederland telt bijna 62.000 Rijksmonumenten, 56.000 gemeentelijke monumenten en 830 Provinciale monumenten. Daarnaast zijn er nog eens ruim 400 gebieden met een bijzonder cultuurhistorisch karakter die gekenmerkt zijn als 'beschermd stads- of dorpsgezicht'. 

Nederlandse monumenten kunnen in één oogopslag herkend worden met het emaillen monumentenschildje. ANWB draagt in opdracht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, zorg voor de productie, distributie en verkoop van deze officiële monumentenschildjes.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over een informatiebord? Bekijk hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen.