Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De golfclub voor vrije golfers

Word lid van de grootste en gezelligste golfclub van Nederland

ANWB Golf is de golfclub van de ANWB. Sinds 2004 gebruiken meer dan 50.000 de voordelen van onze golfclub. Leden spelen bij ruim 90 aangesloten golfbanen met ledenvoordeel. En met jaarlijks meer dan 100 golfwedstrijden en andere golfevenementen in het hele land weten onze leden elkaar te vinden. Je kunt ANWB Golf gebruiken als je wil beginnen met de golfsport of als je al golfer bent en wil overstappen of alleen gebruik wil maken van de voordelen.

Starten met golf
Jaarlijks slagen bij ons ruim 3.000 mensen voor hun zogeheten handicap 54 cursus (het vroegere golfvaardigheidsbewijs of GVB). Wij verzorgen gedurende het jaar op meerdere locaties in het land de weekendcursus golf. Je leert in dat weekend de techniek, de regels en etiquettes die nodig zijn om te mogen golfen. Bovendien staan deze weekenden bekend om de gezelligheid. Je vindt hier het actuele cursusaanbod.

NGF-registratie
In Nederland is het voor golfers verplicht om een registratie te hebben bij de Nederlandse Golf Federatie, de NGF.  ANWB Golf regelt je registratie bij de NGF en zorgt ervoor dat je over de golfpas beschikt en je handicap kunt bijhouden. Voor golfers die al een NGF-registratie via een andere club hebben bieden we een voordeelpas.

Greenfeekorting
Met het ANWB Golf lidmaatschap krijg je greenfeekorting bij meer dan 90 golfbanen in Nederland, Duitsland en België. Die korting loopt op tot 15% bij onze Premium Partners. 

Golfevenementen
We organiseren meer dan 100 golfevenementen per jaar. Dat doen we bij verschillende golfbanen, verspreid over het land. Daarmee bieden we zowel de beginnende als meer ervaren golfer de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze andere leden te ontmoeten.

ANWB Ledenvoordeel
Alle golfers kunnen bij ons lid worden. Maar als lid van de ANWB heb je een streepje voor. Je ontvangt jaarlijks € 10,- ledenvoordeel op de contributie van ANWB Golf.

Onze ledenservice
Bij ANWB Golf werken we met een team van echte golfspecialisten. We helpen je met al je golfvragen. Het maakt ons niet uit of je een startende of juist doorgewinterde golfer bent.

NGF Registratie 

Met ons lidmaatschap ontvang je de NGF Pas waarmee je bij vrijwel alle golfbanen welkom bent.

Golflessen 

De ANWB Golf Academie heeft golflessen en cursussen voor alle niveau en type golfers. Of je nu je clubhandicap 54 wilt halen of een golfles wilt boeken bij een (ex) tour speler, ANWB Golf helpt je op weg.

Golfwedstrijden 

Doe ook gezellig mee aan een van onze ruim 70 wedstrijden en ervaar het plezier van golfen in wedstrijdverband. Wil je liever spelen zonder druk, dan is onze Bitterballentour echt iets voor jou.

Greenfee korting 

ANWB Golf heeft kortingen afgesproken met 100+ aangesloten golfbanen in binnen- en buitenland. Ontvang structureel korting op de mooiste golfbanen van Nederland!

Golfaanbiedingen 

Behalve structurele korting op de greenfee, bieden onze partners ook tijdelijke aanbiedingen aan. Deze zijn exclusief voor onze leden en worden vermeld op onze website.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Leden5%korting
Fietsverzekering 

Ga goed verzekerd en zorgeloos met je fiets op weg. Sluit nu de vernieuwde fietsverzekering van de ANWB af en profiteer van de verschillende dekkingen.

Shop nu
Bekijk alle fietsen-dragers 

Ontdek het assortiment fietsendragers bij de ANWB, ook voor e-bikes!

ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fietsknooppuntenplanner en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.