Nationaal Park De Veluwezoom

Wild in eldorado voor wandelaars

Langs de oostgrenzen van Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt het oudste nationale park van Nederland: de Veluwezoom. Het bestaat al sinds 1930 en is veel meer dan het bekendste en drukste deel van het park: De Posbank. Bos, heide, stuifzand, landgoederen zijn de wandel- of fietstocht meer dan waard. Een eldorado voor wandelaars.

Voor degenen die op zoek zijn naar een recordje: klim via een weggetje vol scherpe bochten naar het hoogste punt op de Veluwe, de Imbos. De beloning is de versnelde ademhaling waard: een uitzicht vanaf 110 meter op Arnhem en de IJsselvallei. De Veluwezoom is met 5000 hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. Van de Gelderse Vallei tot aan de IJssel en van Harderwijk tot aan de Rijn. Oh en als je naar nog een recordje zoekt: de hoogste waterval van Nederland is ook hier te zien. De watervalspreng uit 1869 ontspringt in de bossen van het Schalter. Goede kans trouwens dat je in dit adembenemende landschap Schotse hooglanders, wilde zwijnen en edelherten ziet. Zij kunnen dankzij de ecoducten veilig oversteken.

Praktische informatie

Nationaal Park De Veluwezoom heeft een oppervlakte van 5.000 hectare. Het bezoekerscentrum Veluwezoom vind je aan de Heuvenseweg 5a in Rheden.

Activiteiten

Kijk voor meer activiteiten op de website van Nationaal Park De Veluwezoom

Dieren

Edelherten, damherten, reeën, vossen, dassen, Schotse hooglanders en wilde zwijnen.

Highlights

  • Wild zien bij observatieposten
  • Eindeloze heidevlakten
  • Bossen
  • Dorpen Rheden, De Steeg en Ellecom

Honden

Zijn welkom, mits aangelijnd. Bekijk actuele informatie.

ANWB Gastvrijpunten in de buurt

Brasserie Veluwezoom, Heuvenseweg 5-A in Rheden

Daarnaast vind je op de website van Natuurmonumenten nog meer ontspanningsmogelijkheden.

Routes

Bekijk alle wandel- en fietsroutes van NP De Veluwezoom

Speciaal voor jou geselecteerd