Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

'Zo goed als nieuw?' afl. 2 | De eerste mankementen…

In de videoserie ‘Zo goed als nieuw?' kochten autoredacteuren Frank en Gert voor € 5000 een tweedehands hybride en zevenzitter. Hoe bevallen de auto's nu de mannen er een maand mee onderweg zijn?

Aflevering 1 gemist? Kijk 'm hier terug.

Tips om je auto op te knappen

Is jouw auto - net als die van Frank en Gert - ook niet (meer) in opperbeste staat? Met deze tips ziet ‘ie er straks weer zo goed als nieuw uit.

1. Wassen en poetsen

Start met een uitgebreide was- en poetsbeurt. Dat gaat verder dan even wassen met een emmertje sop. Wil je je auto écht laten stralen als nooit tevoren? Bekijk dan dit stappenplan met was- en poetstips.

2. Krassen verwijderen

Bij een wat oudere auto is het logisch dat je gebruikssporen tegenkomt. Gelukkig kun je krassen in veel gevallen zelf verwijderen.

Heeft je auto een diepe kras tot aan de grondlak? Dan is zelf opknappen niet mogelijk en moet je naar een professionele schadehersteller.

3. Het interieur reinigen

Je auto opknappen houdt niet op bij de buitenkant. Neem ook de binnenkant eens goed onder handen. Gooi alle rommel weg, stofzuig alle hoeken en gaatjes en ga aan de slag met een emmertje met sop. Vergeet ook de binnenkant van de ruiten en de spiegels niet.

4. Vlekken en schimmel weghalen

Modderpoten van de hond of vieze kinderhandjes: een vlek in de bekleding is zo gemaakt. Dat is natuurlijk niet zo’n fris gezicht. Een goede schoonmaakbeurt is dan geen overbodige luxe. Met dit stappenplan verwijder je vlekken uit autostoelen.

Blijft het niet bij vlekken, maar zit er ook schimmel in de auto? Een sopje van witte azijn en water doet wonderen. Even schrobben met een zachte borstel en de schimmel is zo verdwenen.

5. Stank verwijderen

Kunnen niet alleen de looks, maar ook de geur van jouw auto wel een opknapbeurt gebruiken? En wil luchten niet helpen? Laat dan een geurbehandeling uitvoeren. Dat neutraliseert geurtjes in de auto met behulp van ozon.

Van krasverwijderaar tot uitdeukset: je vindt het in de ANWB webwinkel

Kras of deukje? Laat het professioneel repareren met korting