De auto van je buren is jouw deelauto

Wanneer je geen (geschikte) auto hebt, maar je er wél eentje kunt gebruiken

Niet iedereen heeft een eigen auto voor de deur, maar iedereen heeft wel eens een moment wanneer een  auto toch heel prettig zou zijn. Zeker in deze tijden. Of misschien heb je wel een auto, maar kun je soms simpelweg wat meer ruimte gebruiken. Door de auto van een buurtgenoot te gebruiken heb je vanaf 25 euro per dag toch een auto tot je beschikking.

ANWB start met SnappCar een proef van 1 juli tot en met 31 december 2020 waarbij we erachter willen komen hoe ANWB-leden autodelen ervaren door het zelf te doen. SnappCar biedt een online platform waar vraag en aanbod naar deelauto’s worden samengebracht. Je vult de dag in waarop je een auto nodig hebt en je ziet meteen welke deelauto’s bij jou in de buurt staan en beschikbaar zijn. Van kleine stadsauto’s tot handige (verhuis)busjes en van praktische stationwagens tot leuke cabrio’s. 

Hoe werkt autodelen?

Met een druk op de knop vraag je de beschikbaarheid van een auto op bij de eigenaar, maar er zijn ook auto’s met een ‘direct boeken-functie’. De eigenaar heeft dan al vooraf de beschikbaarheid van de auto ingevuld en je kunt deze dan direct reserveren. Ook handig zijn de auto’s met keyless sleuteloverdracht. Deze auto’s kun je met je telefoon openen, de sleutel ligt in de auto. Zo ben je dus direct onderweg, makkelijker kan niet!

Zitten er risico's aan?

Het mag spannend lijken, andermans auto gebruiken, maar gelukkig heeft SnappCar alles goed geregeld. Zo is de auto altijd allrisk verzekerd, ongeacht de verzekering die de eigenaar van de auto zelf heeft afgesloten. Wel is er sprake van een eigen risico. Pechhulp is standaard inbegrepen. Ook aan corona-maatregelen is gedacht: de eigenaar wordt gevraagd de auto voor en na gebruik goed schoon te maken en uiteraard staat het je vrij om dat als gebruiker ook te doen. Natuurlijk houd je ook tijdens de sleuteloverdracht anderhalve meter afstand en annuleer je de boeking wanneer je klachten hebt.  Om die reden kun je nu op elk moment kosteloos annuleren, ook binnen 24 uur voor aanvang.*

*Dit is een tijdelijke regeling, kijk op de website van SnappCar voor de laatste informatie

Meld je aan voor de autodelen-proef!

Wil jij ook zo nu en dan een auto tot je beschikking hebben, zonder de vaste lasten van het bezit? Meld je dan nu aan voor de proef. Je doet dan 6 maanden mee, je bent mobiel wanneer je dat wilt, krijgt een korting van 5 euro bij elke boeking en wij leren iets van jouw ervaringen.

Meer informatie en aanmelden