Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een betrouwbare tweedehands auto voor elk budget

Occasions tot € 2500, € 5000, € 7500, € 10.000, € 15.000 en € 20.000

Het aanbod tweedehands auto's is groot en voor elk budget is wel een occasion te vinden. Maar: niet elke occasion is even betrouwbaar. Welke auto's zijn een goede koop? We maakten een selectie van betrouwbare auto's tot € 2500, € 5000, € 7500, € 10.000, € 15.000 en € 20.000.

Tweedehands auto tot € 2500

Met dit budget is het best lastig om een goede, betrouwbare auto te vinden. Hoge kilometerstanden zijn eerder regel dan uitzondering. En het zijn vaak ook niet de jongste auto's meer.

Wees in deze prijscategorie waakzaam op achterstallig onderhoud. Check of de cruciale onderdelen als de motor en versnellingsbak naar behoren functioneren. Kies in deze prijscategorie voor de simpelste auto’s, want wat er niet op zit, kan ook niet kapot gaan.

Tweedehands auto tot € 5000

Met een budget van € 5000 worden je mogelijkheden op de occasionmarkt een stuk ruimer. In deze prijsklasse zie je ook vaker auto’s met garantie. Binnen dit budget heb je veel keuze uit auto’s in de (sub)compacte klasse. Bijvoorbeeld een Mazda 2 of een Toyota Corolla. Maar ook een stationwagen behoort tot de opties. Een elektrische auto vind je in deze categorie vrijwel nooit. 

Tweedehands auto tot € 7500

Heb je een budget van € 7500, dan komen de grotere modellen binnen handbereik. Denk aan de Volvo XC90 of de Mazda 6. Het zijn dan wel de wat oudere exemplaren. Meestal staat er rond de 100.000 kilometer op de teller, maar dat maakt bij deze auto’s – mits goed onderhouden – niet zoveel uit. Hou wel rekening met hoge maandlasten en prijzige onderhoudsbeurten. Koop ze dus niet van je laatste centen.

Ook elektrisch rijden is met dit budget mogelijk, als koop je de auto dan wel 'zonder' de accu. Die moet je er dan nog extra bij leasen.

Tweedehands auto tot € 10.000

Met dit budget is er heel wat mogelijk en genoeg keuze uit betrouwbare auto's. Voor € 10.000 vind je veel jonge, wat kleinere occasions met lage kilometerstanden. Rijd je liever een grotere gezinsauto of SUV? Houd dan rekening met wat oudere occasions met de bijbehorende hogere onderhoudskosten en maandlasten.

Met dit budget heb je ook de kans om een kleine elektrische auto of een wat ruimere hybride te rijden. In beide gevallen geldt: wel even de staat van de accu checken!

Tweedehands auto tot € 15.000

Voor € 15.000 is de keuze aan occasions ruim. De wat kleinere, compacte auto's in deze prijsklasse hebben recente bouwjaren, vrij lage kilometerstanden en vaak allerlei veiligheids- en comfortitems. Ook grotere auto's, zoals SUV's en stationwagens, zijn er genoeg in deze prijsklasse. Die zijn dan wel wat ouder en hebben hogere kilometerstanden. 

En rijd je liever elektrisch? Ook dat behoort tot de mogelijkheden, zeker nu er steeds meer elektrische auto's op de markt komen. In deze prijsklasse zijn nette elektrische middenklassers te vinden. 

Tweedehands auto tot € 20.000

Met een budget van € 20.000 is de keuze reuze. Van jonge, grote brandstofauto's met vele opties tot ruimere elektrische occasions. Ook de gedroomde Tesla Model S kun je voor dit bedrag rijden. Aanbod genoeg!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Andere auto kopen? 

Kies je voor een nieuwe of gebruikte? De ANWB helpt je kiezen en adviseert bij het het kopen.

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.