Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mono Zakelijk - Volvo

Veilig thuiskomen is ongestoord aan het verkeer deelnemen.

Hoe vaak ben jij afgeleid achter het stuur?

Het rijden in een auto met een modern infotainmentsysteem brengt het risico van afleiding achter het stuur met zich mee. Volvo Car Nederland en ANWB delen het belang van veilig en ongestoord aan het verkeer deelnemen. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat je je ogen op de weg houdt en niet op je telefoon- of navigatie scherm. Ook gamen, instellen van de navigatie, online vergaderen, muziek opzoeken en films kijken zijn vormen van afleiding. En dan rij je dus niet MONO.

Ga je op pad? Zorg er dan voor dat je de navigatie al hebt ingesteld, evenals je rijhulpsystemen en dat je favoriete radiozender al aanstaat. Ben je genoodzaakt tóch onderweg van route te veranderen of je rijhulpsysteem aan te passen middels je infotainmentsysteem? Parkeer je auto op een veilige plek, of vraag het aan je bijrijder. Heb je Google Assist? Maak dan slim gebruik van spraakcommando’s om veel instellingen aan te passen, zoals navigatie en je radiozenders.

Toch je infotainment systeem handmatig bedienen?
Gebruik het dan slim, gebruik het kort.

Lees meer tips van de ANWB om veilig en ongestoord te rijden. Meer weten over de navigatiesystemen van Volvo? Bekijk de informatie die zij hierover geven.

Volvo steunt de MONO-campagne

Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor Volvo. ANWB Zakelijk vroeg de autofabrikant om zich aan te sluiten bij de MONO-zakelijk campagne.

MONO Zakelijk 

ANWB is een van de initiatiefnemers van MONO. Samen houden we werkend Nederland veilig en vitaal.

Smartphone in de auto? Laat je niet afleiden! 

De helft van de Nederlanders gebruikt wel eens een smartphone tijdens het autorijden. Wat kun jij doen om je niet te laten afleiden in de auto?