Naar artikel

Smart Driver koppelen zo gefixed​

Met Smart Driver kan je onnodige pech voorkomen. Belangrijk hiervoor is dat de connector is aangesloten in je auto en dat er ook verbinding is met de Smart Driver app. Door onderstaande stappen te doorlopen kan er verbinding gemaakt of hersteld worden en kan je weer zorgeloos en veilig op weg met Smart Driver. ​

Zo installeer je  Smart Driver 

Doorloop onderstaande stappen en maak optimaal gebruik van alle Smart Driver functionaliteiten:  

 • Stap 2: Sluit de connector aan
  • Open de Smart Driver app en volg de instructies in de app voor het inscannen en installeren
   van de connector.
  • De connector plug je daarna in de OBD-poort van je auto.
   Let op: De motor van je auto moet uit zijn.
  • Na het inpluggen zal het rode lampje van de connector zal deze snel en regelmatig gaan knipperen. Hierna gaat dit over in een onregelmatig en minder snel knipperpatroon. 

Smart Driver is nu klaar voor gebruik.

 • Stap 3: Verder niets…gewoon blijven rijden
  • Zodra de connector verbinding heeft gemaakt, leert Smart Driver je auto met elke rit beter kennen. In de Smart Driver-app kun je de voortgang hiervan volgen. Let op: dit kan enige tijd duren.

Belangrijk: Zet vooral je pushberichten op je telefoon aan om optimaal gebruik van Smart Driver te maken.

De voordelen van Smart Driver

Nu je Smart Driver heb geïnstalleerd ga je voortaan veilig en zorgeloos op weg. Smart Driver houdt de conditie van je auto in de gaten, en geeft je belangrijke informatie o.a. over je accu-conditie. Zo kan onnodige pech worden voorkomen.

Een andere functionaliteit van Smart Driver is Crash Detectie. Bij een ongeval krijgt de alarmcentrale een seintje en wordt er contact met je opgenomen. En zo nodig de hulpdiensten ingeschakeld

Daarnaast kan je met Smart Driver nu ook Smart Parkeren een handige service waardoor je nooit meer vergeet om je parkeertransactie te stoppen.
 

Kijk hier voor de veelgestelde vragen over het het aansluiten, gebruiken en installeren van Smart Driver.

Lukt het installeren van je connector alsnog niet? Neem dan contact op met het Leden Service Center op 088 269 22 22 of stuur een bericht via ons online formulier. We helpen je graag op weg.

Veel gestelde vragen Smart Driver installeren & gebruiken