Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Smart Parkeren

Achteraf het parkeergeld snel en makkelijk betalen en alleen voor de tijd die je daadwerkelijk hebt geparkeerd: dat wil jij toch ook? Door Smart Driver in combinatie met ANWB Parkeren te gebruiken, stopt jouw parkeertransactie automatisch als jij weg rijdt!

Met Smart Driver krijg je toegang tot Smart Parkeren, een handige service waardoor je nooit meer vergeet om je parkeertransactie te stoppen. Herken je de frustratie van een doorgelopen parkeeractie? Zo'n 70% van de mobiele parkeerders vergeet 'm wel eens op tijd uit te zetten!

Smart Driver

Met Smart Driver vertelt jouw auto je wanneer hij aandacht nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat er geen fut meer in de accu zit of dat er iets met de motor aan de hand is. Zo voorkom je onnodige pech en onverwachte, soms dure, reparaties. Toch pech? Dan ziet de Wegenwacht wat er aan de hand is, nog voor hij bij je is.

Hoe werkt Smart Parkeren?

Met ANWB Parkeren heb je in meer dan 160 steden geen gedoe meer met parkeren. Het gaat via de app op je mobiele telefoon, wel zo makkelijk.

Met ANWB Parkeren betaal je achteraf en alleen voor je werkelijke parkeertijd met de ANWB Onderweg app. En dankzij Smart Parkeren vergeet je nu ook nooit meer om je parkeertransactie op tijd te stoppen. Dit wordt ongeveer 5 minuten na het wegrijden automatisch voor je gedaan. Liever zelf de controle op het afmelden houden? Dat is ook geen probleem.

Ben je Wegenwacht lid? Dan kun je met Smart Driver, de Gratis ANWB Onderweg app en de gratis registratie voor ANWB Parkeren automatisch afmelden van parkeren inschakelen.

Zo zet je Smart Parkeren aan (of uit)

Voor Smart Parkeren heb je Wegenwacht met aanvullend Smart Driver nodig.

  • Maak je al gebruik van ANWB parkeren? Smart Parkeren staat dan al automatisch aan.  Je kunt het vinden in de ANWB Onderweg app onder het tabje parkeren en klik dan op de 3 puntjes rechts bovenin. Handig! Je hoeft niks meer te doen. Liever geen Smart Parkeren? Dan kun je het natuurlijk ook uitzetten. 
  • Maak je nog geen gebruik van ANWB Parkeren? Download de ANWB Onderweg app en registreer je hier gratis voor ANWB Parkeren om gebruik van Smart Parkeren te kunnen maken.