Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Maak je auto slim!

Haal alles uit je auto met ANWB Smart Driver

Met ANWB Smart Driver maak je van jouw auto in een handomdraai een slimme auto. Door een connector aan te sluiten op de boordcomputer krijg je via de bijbehorende Smart Driver app waardevolle informatie.

De connector is een klein apparaatje dat in de zogenaamde OBD-poort van jouw auto kan worden bevestigd. OBD staat voor on-board diagnostics, oftewel interne diagnose. Deze poort is dezelfde aansluiting die ook de vakgarage en autodealer gebruiken wanneer je auto een technische storing heeft. Een OBD-connector kan informatie uitlezen waardoor je onder andere inzicht hebt in de status van jouw auto. Zo'n connector gebruikt de technische data uit je auto om onder meer storingen te kunnen weergeven en te voorspellen. Bijvoorbeeld problemen die te maken hebben met je krukassensor, het roetfilter, EGR-systeem, onsteking en het gasklep-regelsysteem.

Daarnaast kan de connector ook de locatie van je auto doorgeven, handig bij pech of een ongeval. En die locatie helpt je ook meteen de route naar je geparkeerde auto te vinden.

De beste aanvulling op Wegenwacht

Smart Driver is dan ook de ideale aanvulling op je Wegenwacht-pakket. Zo weet Smart Driver precies de huidge conditie van je auto en werkt het nog beter. Met ANWB Smart Driver haal je alles uit je auto. Sm­art Driver houdt die belangrijke onderdelen van je auto in de gaten en geeft je een seintje op basis van onze slimme voorspelmodellen. Zien we een ernstige storing aankomen, d­an neemt een expert cont­act met je op. W­ant ­als je een klein probleem op tijd opmerkt, dan kun je grote pech voorkomen. 

Sta je onverhoopt toch met pech langs de weg? Dan weet de Wegenwacht precies waar je staat en wat er aan de hand is.

Meer informatie over ANWB Smart Driver.