Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afslaan motor - Motoradviesdienst

Onze experts van de motoradviesdienst hebben de meest voorkomende vragen over motoronderhoud op een rijtje gezet. Ze geven je graag advies! Dit keer beantwoorden ze vragen over het afslaan van de motor.

De vraag van een ANWB-lid

Mijn Yamaha Fazer begint de laatste tijd een wat onvoorspelbaar gedrag te vertonen. Bij terug schakelen, vooral bij het naderen van een rotonde of verkeerslicht met het gas eraf, wil m’n Fazer nog weleens afslaan. Hij start wel weer meteen maar het probleem blijft zich regelmatig herhalen. Ik begin onderhand aardig te anticiperen op het verschijnsel, maar prettig is het natuurlijk niet en soms zelfs gevaarlijk. Met het oog op torenhoge  onderzoekskosten hoop ik op de gouden tip. Bram Visser, Gouda

Het antwoord van onze motor adviesdienst:

Er zijn weleens wat problemen geweest met de gasklep positie sensor (TPS) die voor  soortgelijke problemen wil zorgen. Vermoedelijk is daar ooit een gemodificeerd exemplaar voor in de plaats gekomen. Een bezoekje aan de dealer lijkt mij nuttig met wellicht de TPS als aardige suggestie voor dit probleem.