Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

’s Nachts pech: extra vervelend

De Wegenwacht helpt ook in holst van de nacht

Autopech is vervelend, maar ’s nachts pech krijgen is nog veel vervelender. De Wegenwacht helpt je 24 uur per dag, dus ook in het holst van de nacht. Hieronder tips bij pech in de nacht.

Het is buiten koud, donker en het regent. En natuurlijk rijg je net op dat moment pech. Overdag is autopech niet prettig, maar ’s nachts is het nog veel vervelender. Vooral omdat je veel slechter zichtbaar bent en omdat je je wellicht eerder onveilig voelt. Met Wegenwacht Service kun je ook in het holst van de nacht rekenen op de beste pechhulp

5 tips bij pech in de nacht

  • Ben je door autopech gedwongen de auto langs de kant te zetten, zoek dan – als dat nog lukt – een parkeerplaats op. Moet je de vluchtstrook op? Zet de auto dan zo ver mogelijk naar rechts op de vluchtstrook. Is er geen vluchtstrook, zet de auto dan in de berm.
  • Sta je eenmaal stil, stuur je wielen dan in naar rechts. Zet de alarmlichten aan. Bij zeer dichte mist zet je ook je mistachterlicht aan.
  • Sta je niet op een parkeerplaats maar op de vluchtstrook, verlaat dan altijd je auto en ga achter de vangrail staan. Zorg dus dat je altijd een jas (en eventueel een deken) bij je hebt. Trek een reflecterend vest aan zodat je zichtbaar bent. Stap niet uit aan de kant waar alle verkeer voorbijraast.
  • Plaats 50 meter achter de auto een gevarendriehoek.

Meld je pech bij ons. Met behulp van GPS op je telefoon kun je je exacte locatie doorgeven en daarna volgen wat de status van je Wegenwacht is.

Vlog: dit maakt Wegenwacht Wouter mee tijdens zijn nachtdiensten


De Wegenwacht helpt je ook in de nacht

Of je nu overdag of midden in de nacht met pech komt te staan, met Wegenwacht Service kun je 24/7 rekenen op de ANWB Alarmcentrale. Met 900 wegenwachten is de beste pechhulp altijd in de buurt. Sluit nu af en ga altijd met een gerust gevoel op weg.