Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Pech door een lekke band

Gelukkig is er de Wegenwacht, óók voor je fiets!

Bijna iedereen met een fiets krijgt er vroeg of laat mee te maken; een lekke band. Niet bepaald een klusje waar je op zit te wachten. Vooral een lekke achterband zorgt bij de meeste mensen voor hoofdpijn. Gelukkig kan de Wegenwacht je hierbij helpen! Ook geven we een paar praktische tips hoe je pech onderweg kunt voorkomen.

Bel de Wegenwacht, óók voor je fiets

Gestrand met een lekke band? Veel mensen weten het niet, maar ook dan kun je gewoon de Wegenwacht bellen! Met pechhulp van Wegenwacht Fiets is de beste hulp altijd dichtbij. Het maakt niet uit of het onderweg of thuis voor de deur gebeurt. We komen je helpen in heel Nederland en België.

Nog meer voordelen

Daarnaast heb je met Wegenwacht Fiets jaarlijks recht op een gratis fietscheck van een professionele fietsenmaker bij jou in de buurt. Zo weet je snel of je fiets wat extra zorg nodig heeft en kun je zorgeloos blijven fietsen.

Mocht je te maken krijgen met een ongeval in het verkeer, dan krijg je met Wegenwacht Fiets ook juridisch advies.

Wat kost Wegenwacht fiets?

Wegenwacht Fiets Service kost € 26,- per jaar. Nog geen lid? Dan betaal je € 17,- per jaar extra voor het ANWB-lidmaatschap. Bovendien profiteer je dan van vele voordelen en kortingen van het ANWB-lidmaatschap.

Word jij enthousiast van het idee van zorgeloos fietsen?

  • 24/7 pechhulp door heel Nederland en België
  • Ook thuis voor de deur
  • Jaarlijks gratis fietscheck bij een erkende fietsenmaker


Voorkomen is beter dan genezen

Een lekke band helemaal voorkomen is niet mogelijk, maar er zijn wel een paar handige tips waarmee je de kans op pech verkleint. 

Tip 1

Het ligt wat voor de hand, maar zorg voor een goede (antilek)buitenband met voldoende profiel. Scherpe voorwerpen hebben zo minder kans om door de buitenband te dringen. Ook oude buitenbanden met scheurtjes door verdroging bieden niet voldoende bescherming aan de kwetsbare binnenband. Op tijd vervangen dus!

Tip 2

Houdt je banden goed op spanning. Een stevig opgepompte band raakt minder snel lek. Rondfietsen op zachte banden is bovendien niet erg goed voor je velgen. Een flinke klap van je zachte band op een velg kan een flink gat of scheur veroorzaken.

Tip 3

Het is met name in de grote stad soms onvermijdelijk om wat stoepjes en kuilen in de weg mee te pakken tijdens het fietsen. Daar zijn stadfietsen echter niet op gebouwd. Fiets dus verstandig, blijf zoveel mogelijk op het fietspad en wees lief voor je fiets!

Zelf plakken

Ben je toch van plan om je band zelf te plakken? Check dan onze pagina 'Fietsband plakken, zo doe je dat'. Hier vind je ook een superhandige video met een duidelijke uitleg van een echte fietsenmaker. En kom je er dan nog niet uit? Je weet nu wie je moet bellen!

Vraag & Antwoord