Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zet je licht aan!

Met het korter worden van de dagen lengen de nachten. Toch weerhoudt het donker ons er niet van om op de fiets te springen. Het klinkt misschien cliché, maar zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Bovendien is het belangrijk dat je twee kleuren licht gebruikt. Gebruik wit (of geel) licht aan de voorkant en rood licht aan de achterkant, zo is het duidelijker of je naar iemand toe komt fietsen of juist de andere kant op fietst. Zorg voor goed werkende vaste fietslampen en neem voor de zekerheid een extra paar losse fietslampjes mee. Je weet maar nooit!

Tag je mee?

Veilig meters maken op de fiets begint met een klik, het aanzetten van je fietsverlichting. Soms vergeten we dat wel eens... Daarom willen we samen met jou 'Zet je licht aan!' tags plaatsen op de fietspaden. Haal vanaf 17 oktober je gratis tag pakket op in één van onze ANWB Winkels. Lees hier alles over de campagne en bij welke winkel jij je pakket kunt ophalen. Tag je mee?

Laat je zien!

Het draait om zien en gezien worden. Met reflecterende items val je nog beter op in het donker, daarom vind je in onze webshop een ruim aanbod aan reflecterende items. Wist je trouwens dat veel van onze dagelijkse producten ook reflecterende details bevatten? Zo zijn de meeste wandelbroeken voorzien van een uitvouwbare reflecterende klep in de achterzak. Én ook het merendeel van onze jassen zijn voorzien van reflecterende details, daarover later meer.

Door reflecterende functionaliteiten toe te voegen aan onze dagelijkse items ga je altijd goed voorbereid op pad. Naast de wandelbroeken en jassen zijn ook het merendeel van onze fietstassen en rugzakken voorzien van reflectie. Of wat dacht je van een stormparaplu met reflecterende rand of zelfs een heerlijke warme muts met reflecterend garen. Zo ben jij altijd perfect zichtbaar in het donker.

Val op met je jas

Met onze jassen heb je niet alleen overdag een eyecatcher te pakken, ook in het donker ben je goed zichtbaar! Zo zijn al onze jassen voorzien van een klein reflectietabje op de achterkant. Én er is meer, want voor jouw veiligheid zetten we graag een stapje extra. De meeste jassen zijn voorzien van een reflectiearmband in het zakje op de mouw die je bij schemer tevoorschijn kunt toveren. Nog zo’n fijne functionaliteit is de uitvouwbare rugreflectie op de achterkant van een aantal van onze jassen. Zo heb je altijd je reflectie bij je!

Fluitend door de regen

Tja enorme hoosbuien horen er nou eenmaal bij in ons koude kikkerlandje. Je kunt je er dus maar beter op kleden. Hou er rekening mee dat je met regen minder goed zichtbaar bent voor je medeweggebruikers, daarom is al onze regenkleding voorzien van reflectie. Wel zo veilig!

Kans op gladheid!

We kunnen het niet meer ontkennen, de herfst is begonnen. We genieten van de mooie herfstkleuren en trekken eropuit, de natuur in. De bossen liggen vol beukennootjes, eikels en kastanjes. Dwarrelende bladeren maken het herfstplaatje compleet. De natuur is op zijn mooist, goed moment om op de fiets te springen! Zorg voor extra bescherming in de vorm van een fietshelm, want al die bladeren op het fietspad en de herfstbuien zorgen voor gladheid.

Zichtbaar wandelen met de hond

Ben jij een geluksvogel en mag je meerdere keren per dag de deur uit om de hond uit te laten, dan kan het niet anders dan dat je ook in de schemer of in het donker wandelt. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook dan is het belangrijk dat jullie beide goed zichtbaar zijn. Zeker wanneer jullie deel nemen aan het verkeer. Er zijn verschillende opties om de hond op te laten vallen. Denk aan een hondenlampje of een reflecterende halsband en riem. Én het is ook nog eens een handig middel om je hond terug te vinden in het bos of op het strand.