ANWB Gastvrij

Een fietstocht is ideaal om lekker uit te waaien. Op de pedalen door de polders, trappen in de duinen en toeren door sfeervolle plaatsjes. En wil je onderweg even uitrusten met iets lekkers, terwijl je e-bike accu oplaadt? Dan ben je bij ANWB Gastvrij punten aan het goede adres.

Wat kun je verwachten van een ANWB Gastvrij punt?

ANWB Gastvrij punten en ANWB Gastvrij Plus punten zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken. Je kunt er prima even uitpuffen onder het genot van iets lekkers, voordat je je tocht vervolgt. Bij sommige ANWB Gastvrij punten kun je zelfs blijven slapen! Zo maak je van een simpel fietstochtje, meteen een mini-vakantie.

Bekijk de Gastvrij punten op de kaart

Bekijk alle ANWB Gastvrij punten op de kaart.

ANWB Gastvrij punten voldoen in ieder geval aan deze voorwaarden:

✓ Ze hebben een fietskaart van de omgeving ter beschikking
✓ En er is een bandenplak setje, een fietspomp en een EHBO set aanwezig
✓ Ze bieden jou een schuilplek bij regen
✓ Je mag er gratis naar het toilet
✓ Ze zijn van mei tot en met september doorgaans ten minste vijf dagen per week open vanaf 11:00 uur

(Was er iets toch niet in orde? Laat het ons weten.)

Nieuw: ANWB Gastvrij Fietsenwinkel

Een nieuwe en bijzondere categorie Gastvrij-punten vormen de ANWB Gastvrij Fietsenwinkels. Winkels waar je terecht kunt voor reparatie, onderhoud, aankoop, professioneel advies en soms fietshuur. Adressen die je onderweg aan kunt doen als dat onverwacht nodig is. En heb je een ANWB Fietspas dan kun je bij deze fietsenwinkels elk jaar gratis een ANWB Fietscheck laten doen (in maart en november mét 15 % korting op reparaties). Regelmatig onderhoud van je fiets voorkomt grotere en duurdere reparaties.

Extra korting bij ANWB Gastvrij Plus punten!

Je kunt een handige ANWB Fietspas aanschaffen, boordevol voordeel. Als ANWB Fietspashouder heb je  onder andere recht op korting bij ANWB Gastvrij Plus punten. Wat je precies krijgt, zie je meteen op de online knooppuntenkaart staan. Je klikt op het ANWB Gastvrij Plus icoon en op de pop-up (het uitklapschermpje) staat de korting die dit ANWB Gastvrij Plus punt jou geeft. Dat is mooi meegenomen!

Meer over de ANWB Fietspas

Met je fietspas heb je recht op 15% korting bij eet- en drinkgelegenheden, of ze bieden iets aan wat minimaal gelijk staat aan deze korting. Het Gastvrij Plus punt mag zelf aangeven waarop de korting precies geldt en de korting geldt per fietspashouder. Staat er geen specifiek product vermeld, dan kun je de korting ter plaatse opvragen bij de bediening/eigenaar.

Bij Gastvrij Plus Accommodaties heb je standaard recht op 10% korting op een overnachting, bij rechtstreekse boeking. Daarnaast houden Gastvrij Plus Accommodaties minimaal zes weken per jaar een extra actieperiode met 20% korting op de overnachting, wederom bij rechtstreekse boeking. Geef bij boeking altijd aan dat je een ANWB Fietspas hebt en controleer of de korting verrekend is.

Voeg een ANWB Gastvrij punt toe aan je route

Plan je zelf een fietsroute? Voeg dan meteen een ANWB Gastvrij (Plus) punt toe aan je route. Dit doe je door op het koffiekop-icoon in de fietsknooppuntenplanner te klikken en 'voeg toe' te selecteren. De locatie verschijnt meteen in je route en ook als je hem print, staat het ANWB Gastvrij punt ertussen. Hartstikke handig, want dan weet je zeker dat je straks een leuke plek hebt om te stoppen.

Naar de fietsknooppuntenplanner

Meer informatie?

Wil je meer weten over ANWB Gastvrij, of ben je als ondernemer zelf geïnteresseerd om ANWB Gastvrij punt te worden, stuur dan een email naar gastvrij@anwb.nl. We helpen je graag verder. Ondernemers vinden hier meer informatie over de zakelijke kant van ANWB Gastvrij.

Heb je een horeca-onderneming? Een café, restaurant, eethuis, theetuin, hotel, snackbar, fietscafé, strandpaviljoen? En wil je meer klanten in de zaak? Vraag dan hier het gratis Whitepaper 'Meer klanten in de zaak' aan en ga direct aan de slag met promotie- en marketingideeën voor de horeca.