Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zijn uitwonende kinderen ook verzekerd op reis?

Als je kinderen op vakantie gaan, wil je dat alles goed geregeld is. Daaronder valt ook hun reisverzekering. Maar hoe zit dit als je kinderen niet (permanent) bij jou thuis wonen?

Reisverzekering kinderen na een scheiding

Wellicht wonen je kinderen na een scheiding bij je ex-partner. Of er is sprake van co-ouderschap. In dat geval kan hun reisverzekering op verschillende manieren worden geregeld.

Meeverzekerd op de reisverzekering van je ex

Heeft je ex-partner een doorlopende reisverzekering? En zijn de kinderen ook op die polis meeverzekerd? Dan zijn de kids voor al hun uitstapjes en reizen verzekerd. Ook als jij ze op vakantie meeneemt. Je hoeft ze dan dus niet meer op jouw verzekering bij te schrijven. Check bij je ex-partner of de kinderen zijn meeverzekerd.

Meeverzekeren op je eigen reisverzekering

Het is ook mogelijk dat je ex geen reisverzekering voor de kinderen heeft geregeld. In dat geval kun jij ze toevoegen aan jouw polis. Let er echter wel op dat dit niet bij alle verzekeraars mogelijk is. Bij de ANWB kan dit wel, ongeacht hun leeftijd. Zolang ze nog geen eigen woonplek hebben en ongetrouwd zijn.

Uitwonend in verband met studie of stage

Een andere reden waardoor een kind uitwonend kan zijn, is een studie of stage. Bij de meeste verzekeraars zijn de kinderen dan gewoon meeverzekerd. Vaak mogen kinderen niet ouder zijn dan 27 jaar. Bij de ANWB zijn voor studie uitwonende kinderen ongeacht hun leeftijd meeverzekerd. Zolang ze op de polis zijn bijgeschreven, zijn ze verzekerd. Of ze nu met jou of alleen op vakantie gaan.

Reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering afsluiten voor jou en je kinderen regel je eenvoudig bij de ANWB. Bereken je premie en sluit online af.

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Hobby en sport verzekerd 

Besteed jij je vrije tijd voor een hobby of sport? Zorg dan dat je verzekeringen op orde zijn. Bekijk onze handige informatie.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.