Naar artikel

ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering

Blijven Fietsen Fietsverzekering

Doorlopende fietsverzekering met track&trace

Je wilt altijd op je fiets kunnen rekenen. Wordt je fiets gestolen? Dan wil je deze zo snel mogelijk terug of een nieuwe fiets. Kies daarom voor onze Blijven Fietsen Fietsverzekering. Een slimme fietsverzekering met track&trace-systeem. Hiermee vinden wij jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug.

Fietsverzekering afsluiten

Je krijgt de eerste 5 jaar met de ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering bij diefstal of total loss je aankoopbedrag terug. Jouw fiets wordt uitgerust met een track&trace-zender. Je maakt tijdens het afsluiten van de verzekering online een afspraak. Wanneer je fiets wordt gestolen, gaat een opsporingsdienst op zoek naar jouw fiets.

Je fiets en accu goed verzekerd

Je fiets en accu goed verzekerd

Met de ANWB Fietsverzekering ben je goed verzekerd bij diefstal van je fiets. Je accu is ook meeverzekerd als deze is meegenomen in het verzekerde bedrag. We vergoeden de volledige waarde als je fiets inclusief accu wordt gestolen of total loss raakt. Als alleen je accu is beschadigd of is gestolen dan vergoeden wij een accu, er is wel een afschrijvingsregeling van toepassing.

Veiliger Nederland

Veiliger Nederland

Met een ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering ben je verzekerd van de beste hulp. Maar we doen meer. Met projecten als Streetwise en de Fietsverlichtingsactie helpen we Nederland verkeersveiliger te maken. Met jouw verzekering draag je hier ook aan bij.

Uitgelicht

Tips tegen fietsdiefstal

De e-bike is enorm populair, maar helaas ook erg in trek bij het dievengilde. Hoe maak je het dieven nou echt lastig?

Uitleg Eropuit app

Uitleg Eropuit app

Via de Eropuit app meld je eenvoudig diefstal van je fiets. Lees meer over het installeren en gebruiken van de app.

Schade of fiets gestolen

Schade of fiets gestolen

Meld diefstal of schade bij ANWB of via jouw fietsenwinkel. Lees hier wat je precies moet doen.

Dekkingen

Hoe werkt het?

Jouw fiets wordt uitgerust met een track&trace-zender. Hiervoor maak je na het afsluiten van de verzekering online een afspraak. De monteur neemt de zender mee en plaatst deze, in overleg, op jouw fiets. Download de ANWB Eropuit app en log in met je ANWB-account.

Wanneer je fiets wordt gestolen, is het één druk op de knop in de app en een opsporingsdienst gaat op zoek naar jouw fiets. Enkele dagen na het afsluiten is jouw verzekering zichtbaar in de app. In de tussentijd ben je gewoon goed verzekerd. 

De app kan meerdere fietsen tonen. Dit geldt alleen als je zelf twee fietsen hebt, bijvoorbeeld een stadsfiets en een mountainbike. Je kunt dus niet de fiets van je partner in jouw app zien. Zowel jij als je partner moet de app op de telefoon zetten en een eigen inlog hebbben. 

24/7 pechhulp voor je fiets in Nederland en België

Als je de Blijven Fietsen Fietsverzekering afsluit, ben je altijd verzekerd van hulp bij pech onderweg. Heb je een lekke band of ligt je ketting eraf? Eén telefoontje naar de Alarmcentrale, en de Wegenwacht komt naar je toe. Zo helpen we je snel weer op weg. Kan de fiets niet ter plekke gerepareerd worden? Dan brengen wij jou en je eventuele medereiziger(s) naar de eindbestemming, naar huis of naar de fietsenmaker. 

Ben je ANWB-lid? Dan ontvang je na het afsluiten ook aanvullend Wegenwacht Fiets Service. Hiermee profiteer je van vele extra's, zoals een gratis fietscheck en juridische hulp bij een fietsongeval.

 

Veelgestelde vragen

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht