Naar artikel


ANWB Aflopende Fietsverzekering

Bereken je premie

Aflopende Fietsverzekering

Scherpe premie voor elke fiets

De ANWB Aflopende Fietsverzekering biedt je een uitstekende dekking voor een lage premie, wat voor soort fiets je ook hebt. Je kunt kiezen uit twee pakketten: Basis en Compleet.

Fietsverzekering afsluiten

Aankoopbedrag vergoed

Aankoopbedrag vergoed

De Aflopende Fietsverzekering sluit je af voor 3 of 5 jaar. Bij diefstal of total loss van je fiets krijg je de eerste 3 jaar van de verzekering het aankoopbedrag terug. Bekijk bij veelgestelde vragen op welke vergoeding je recht hebt bij diefstal na 3 jaar.

Je fiets en accu goed verzekerd

Je fiets en accu goed verzekerd

Met de ANWB Fietsverzekering ben je goed verzekerd bij diefstal van je fiets. Je accu is ook meeverzekerd als deze is meegenomen in het verzekerde bedrag. We vergoeden de volledige waarde als je fiets inclusief accu wordt gestolen of total loss raakt. Als alleen je accu is beschadigd of is gestolen dan vergoeden wij een accu, er is wel een afschrijvingsregeling van toepassing.

Veiliger Nederland

Veiliger Nederland

Met een ANWB Fietsverzekering ben je verzekerd van de beste hulp. Maar we doen meer. Met projecten als Streetwise en de Fietsverlichtingsactie helpen we Nederland verkeersveiliger te maken. Met jouw verzekering draag je hier ook aan bij.

Kies je ANWB Aflopende Fietsverzekering

Dekking ANWB Aflopende Fietsverzekering

Basis 3 jaar
  • Diefstal
  • Schade door poging tot diefstal
Compleet 3 of 5 jaar
  • Diefstal
  • Schade door poging tot diefstal
  • Schade door ongeval
  • Verhaalsrechtsbijstand
  • Ongevallenverzekering

Uitgelicht

Dé fietsdiefstal-hotspots

Dé fietsdiefstal-hotspots

Fietsen zijn helaas altijd in trek bij dieven. Maar waar wordt het meest gestolen? En welke fietsenmerken zijn het populairst?

Tips tegen fietsdiefstal

De e-bike is enorm populair, maar helaas ook erg in trek bij het dievengilde. Hoe maak je het dieven nou echt lastig?

Wat is een ART-slot?

Wat is een ART-slot?

Je fiets zet je veilig op slot met een ART-slot. Wat is een ART-slot en waarom is dit keurmerk in het leven geroepen?

Een fietsverzekering op maat

De ANWB Aflopende Fietsverzekering biedt altijd een passende dekking, wat voor soort fiets je ook hebt. Bij de dekking Basis is diefstal en schade aan je fiets door een poging tot diefstal verzekerd. Als je fiets gestolen wordt of total loss raakt, dan ontvang je de eerste drie jaar het aankoopbedrag terug. Zo kun je zelf een nieuwe fiets kopen. Bij de dekking Compleet ben je ook verzekerd voor schade door een ongeval of valpartij, rechtsbijstand en ongevallen.

Bijbehorende accessoires zoals een kinderzitje, fietstas of fietsslot kun je heel simpel meeverzekeren. Dit doe je door de waarde hiervan op te tellen bij het bedrag van je fiets. Voor deze totale waarde kun je vervolgens je fietsverzekering afsluiten.

 

Veelgestelde vragen

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht