Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeerdruk grote steden neemt toe

22 november 2023

In de meeste grote steden zijn te weinig parkeerplekken. Dat blijkt uit een onderzoek van de NOS onder de 25 grootste gemeenten. De problemen spelen behalve in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht ook in onder meer Eindhoven, Tilburg, Dordrecht en Leeuwarden.

Ook komen er steeds meer personenauto's bij. Het CBS telde er op 1 januari bijna 9 miljoen, 400.000 meer dan vier jaar geleden. De Bovag verwacht dat er in 2024 nog 360.000 voertuigen bij komen. 

Veel gemeenten kiezen voor uitbreiding van betaald parkeren of verhoging van parkeertarieven, maar dat leidt tot een waterbedeffect: parkeerdruk en overlast in wijken die aan zo'n zone grenzen.

Bron: NOS.nl /Teletekst

Tip: Bespaar op parkeren 

Bespaar op parkeren in Nederland. Maak een gratis account aan voor ANWB Parkeren, download de Onderweg app en profiteer van korting op je parkeerkosten. In de app zie je alle  parkeerplekken in je omgeving met actuele prijzen.

Zie ook:
Alles over parkeren

Downloadnu
ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fiets- en wandelknooppuntenplanners en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!