Deelscooters

Deelscooters

ANWB onderzocht de interesse bij leden in het gebruik van deelscooters tijdens een proef met Check. Deze proef is nu afgelopen.

Meer informatie

Proef Elektrische deelscooters

Een elektrische scooter kan een ideaal vervoermiddel in de stad zijn. Je bent zo waar je moet zijn en je hoeft je geen zorgen te maken over parkeren met je auto. Bovendien is zo’n scooter schoon en stil. Daarom deed de ANWB in 2021 een proef met Check deelscooters.

Proef met Check

Van april t/m september 2021 liep er een proef in samenwerking met deelscooteraanbieder Check. Als ANWB-lid kon jij, met voordeel, Check e-scooters gebruiken in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Breda. Nu de proef is afgelopen, kun je gewoon Check scooters blijven gebruiken. Alleen betaal je dan nu wel € 0,50 startkosten per rit.

Waarom deze proef?

Door een proef te doen met elektrische deelscooters, wilden we leren van de ervaringen van onze leden met dit vervoermiddel. Met de uitkomsten van deze en andere proeven bekijken we hoe we leden kunnen helpen om de beste keus te maken voor hun reis, op een voor hen zo duurzaam, veilig en betaalbaar mogelijke manier.

Doe de online training en je weet het (weer)

Doe de online training en je weet het (weer)

Een e-scooter is anders dan een ‘gewone’ scooter, auto of fiets. Waar mag je rijden, moet je een helm op en waar parkeer je? Doe de online training.

Elektrische deelscooters

Elektrische deelscooters

Je ziet ze steeds meer: elektrische deelscooters. Stadsbewoners ontdekken het gemak. Gemeenten zien kansen om het autogebruik in de binnenstad terug te dringen.