Trouwe-Ledenvoordeel
9/10-daagse groepsrondreis Hoogtepunten van Israël
- alle entreegelden inbegrepen t.w.v. $ 145 p.p.
- alle hoogtepunten van Israël in één reis; Jeruzalem, Dode Zee, wijnproeven op de Golan
- rechtstreeks vliegen naar Tel Aviv met Transavia
Jouw reis
Natuur: 3/5 Cultuur: 5/5 Strand: 1/5 Reisintensiteit: 3/5
Rondreis
Ga mee op ontdekking langs de hoogtepunten van Israël. Van bruisend Tel Aviv tot heilig Jeruzalem en van desolate woestijnlandschappen tot langgerekte palmenstranden. Het middelpunt van deze schatkist aan rijkdommen is te vinden in één van ’s werelds oudste steden: Jeruzalem.
We beginnen aan de westkust, waar we de Romeinse ruïnes van Caesarea Maritima, de hangende tuinen van Haifa, een druzendorpje in het Karmelgebergte (een traditionele lunch is inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Platina) en het ommuurde kruisvaardersbolwerk Akko verkennen.
In het noorden maken we onder andere kennis met de heilige joodse plaats Safed, Nazareth, het Meer van Tiberias (een boottocht is inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Zilver) en de Golanhoogten. In deze vruchtbare regio liggen de grootste watervallen van het land en wordt zelfs wijn verbouwd wat we tijdens een stop bij een wijnboerderij zien (een wijnproeverij is inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Goud). Ook bezoeken we Mount Bental en een kibboets.
Vervolgens reizen we zuidwaarts en doorkruisen de Palestijnse Jordaanvallei op weg naar Jeruzalem en Bethlehem, waar we vele juwelen uit de oudheid bewonderen. We vergapen ons aan het amfitheater van Beit She’an en ook bezoeken we de Dode Zee en Ein Gedi. Per kabelbaan gaan we naar de burcht van Massada.
Een van de hoogtepunten van de reis is ongetwijfeld Jeruzalem, voor zowel christenen, joden als moslims een heilige stad. We bezoeken er onder meer de Olijfberg, de Via Dolorosa (de lijdensweg van Christus), de Heilige Grafkerk en het indrukwekkende Joodse Holocaustmonument Yad Vashem. Uiteraard zien we ook de wereldberoemde Klaagmuur en maken we een wandeling met een local door de ultra-orthodoxe wijk Mea Shearim.
De reis eindigt met een wandeling door de pittoreske straatjes van Jaffa.
Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen en comfortabel vervoer
We vliegen alleen met de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, met ANWB begint jouw vakantie al aan boord. Op de bestemming reizen we zoals je van ons gewend bent in een comfortabele airconditioned bus met ervaren chauffeur.
Comfortabele en centraal gelegen hotels
We verblijven in comfortabele hotels, in de buurt van de belangrijke locaties, zoals aan het strand of in het centrum van de stad. In Jeruzalem verblijven we vier nachten in het hart van de stad. Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn vier diners inbegrepen.
Heel veel inclusief
Veel excursies zijn al bij de reis inbegrepen, net als de entreegelden (ter waarde van $ 135). We maken bijvoorbeeld stadswandelingen door Jeruzalem, Bethlehem en Nazareth, gaan per kabelbaan naar de burcht van Massada, bezoeken een kibboets aan het meer van Tiberias, wandelen naar een waterval in het Banias natuurreservaat en op de Golan bzoeken we een wijnboerderij. Ook maken we onder begeleiding van een local een wandeling door de ultra orthodoxe wijk Mea Shearim.
Nederlandssprekende reisleiding
Tijdens deze reis door Israël word je begeleid door één van onze deskundige, lokale Nederlandssprekende reisleiders. Zij hebben deze reis al vaak gemaakt en kunnen je alles vertellen over het prachtige Israël en haar vriendelijke, gastvrije inwoners.
Groepsgrootte
Minimaal 20 / maximaal 30 deelnemers
Minimumleeftijd: 12 jaar
Verblijf
Zorgeloos overnachten
Tijdens deze rondreis ben je verzekerd van een verblijf in goede en zorgvuldig geselecteerde accommodaties, veelal centraal gelegen (en waar mogelijk) kleinschalige drie- en viersterrenhotels, vaak met zwembad of juist een verblijf op een bijzondere locatie. We hebben alvast nuttige informatie over de sfeer, ligging en faciliteiten op een rijtje gezet. De getoonde accommodaties voor deze rondreis zijn onder voorbehoud. Je verblijft mogelijk in een gelijkwaardig alternatief. Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve hotellijst.
Reisprogramma
Dag 1 - Reisduur 2 uur - Reisafstand 100 km
Amsterdam - Tel Aviv
✓ directe vlucht naar Tel Aviv
Na de landing worden we hartelijk verwelkomd door de Nederlandstalige reisleiding en naar ons hotel gebracht. We verblijven ten noorden van Tel Aviv, in Zichron Yakov.
Zichron Yakov is gelegen aan de voet van Karmelgebergte en is een van de eerste settlements van Israël, gesticht door filantroop en wijnmaker Baron Edmond James de Rothschild. Hij noemde het stadje naar zijn vader Jacob (Ya’akov in het Hebreeuws) en Zichron betekent herinnering.
Het diner is inclusief.
Dag 2 - Reisduur 3.5 uur - Reisafstand 175 km
Zichron Yakov - Caesarea Maritima - Karmelgebergte - Haifa - Akko - omgeving Meer van Tiberias
1/4Na een wandeling door Zichron Yakov rijden we langs de kust naar Caesarea Maritima. In het bosrijke Karmelgebergte bezoeken we een Druzendorpje om vervolgens via Haifa met de Bahai tuinen aan te komen in Akko, een voormalig kruisvaardersbolwerk.
Romeinse opgraving Caesarea Maritima
Tientallen jaren van opgravingen hebben onder meer oude stadsmuren, een Romeins theater, een kathedraal en aquaduct blootgelegd.
Druzendorpje
Via een bosrijke route door het Karmelgebergte komen we in het stadje Daliyat el Karmel, een traditioneel Druzendorp. De Druzen zijn een religieuze en ethnische Arabische minderheid. Vele elementen van het geloof van deze kleine religieuze gemeenschap zijn tot op de dag van vandaag een mysterie.
We horen hun verhaal en genieten van een traditionele lunch*.
De 'hangende tuinen van Haifa'
Vervolgens rijden we verder naar Haifa, waar we een mooi uitzicht op de haven hebben en de fraaie hangende Bahai tuinen hebben. Hier staat het mausoleum met de gouden koepel waar de Báb is begraven, de stichter van het bahai-geloof.
Kruisvaardersbolwerk Akko
De stad is gelegen op een schiereiland en heeft een karakteristieke middeleeuwse maar ook oosterse uitstraling. Binnen de stadsmuren tref je authentieke nauwe straatjes en levendige bazaars. We brengen een bezoek aan het fort van de Hospitaalridders (Knight Halls), en de Tempeliers Tunnel, een 150 meter lange tunnel van het fort naar de haven. Ook is er tijd om even over de markt te struinen.
We arriveren aan het einde van de dag in de omgeving van het Meer van Tiberias (ook wel het Meer van Galilea genoemd), waar we de komende drie nachten overnachten. Het diner is hier inclusief.
* inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Platina
Dag 3 - Reisduur 3.5 uur - Reisafstand 190 km
Safed - Banias - Golanhoogten - Mount Bental - omgeving Meer van Tiberias
1/4✓ wijnproeverij bij een wijnboerderij in de Golan
Na ons bezoek aan Safed, de geboorteplaats van de kabbala, genieten we van de mooie natuur van de Golanhoogten.
We bezoeken Banias, een natuurreservaat met van de bronnen van de rivier de Jordaan en het kratermeer Birkat Ram. Vanaf Mount Bental kijken we uit op Syrië en we nemen een kijkje bij een wijnboerderij.
Safed: een van de heiligste Joodse plaatsen in Israël
Kabbala is een vorm van joodse mystiek. In de 16e eeuw vestigden veel kabbalisten zich in Safed, in de bergen van Galilea. Ook vandaag de dag is het Joodse religieuze leven niet uit de stad weg te denken. We wandelen door de smalle straatjes, langs synagogen en door de kunstenaarswijk.
Banias in de Golan
Banias ligt aan de voet van de Hermonberg en wordt omringd door beschermd natuurgebied waar de door dichte bossen omzoomde Banias rivier uitmondt in de grootste waterval van het land.
Mount Bental
Het Har Bental uitzichtpunt ligt op een voormalige militaire basis, op de berg (har). Je hebt hier uitzicht op Syrië en we krijgen uitleg over de diverse oorlogen. Geen leuk onderwerp, maar wel een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het land.
Wijnproeverij
Op de groene, vruchtbare Golanhoogte worden op kleine schaal druiven verbouwd. Onder een fris groen gebladerte groeien volle trossen druiven die na de oogst het hoofdingrediënt vormen van 's lands beste wijn. We stoppen bij een wijnboerderij om enkele van deze heerlijke, frisse wijnen te proeven*.
* inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Goud
Dag 4 - Reisduur 2 uur - Reisafstand 90 km
Nazareth - Berg van de Zaligsprekingen - Kapernaüm - Tabgha - Meer van Tiberias - kibboets
1/5✓ bezoek aan kibboets en de synagoge van Kapernaüm
We bezichtigen enkele heilige plaatsen uit het Nieuwe Testament, maken een boottocht* en bezoeken een kibboets.
Nazareth
We beginnen de dag met een bezoek aan Nazareth, een ijverig plaatsje waar veel zoetigheden worden gebakken, maar dat vooral bekend staat om de aankondiging van de geboorte van Jezus Christus. Het is tevens de stad waar Jezus het grootste deel van zijn jeugd doorbracht. Vandaag de dag is Nazareth de grootste Arabische stad van Israël. We verkennen het oude centrum, bezoeken het huis waar Josef heeft gewoond en uiteraard ook de Kerk van de Aankondiging.
Heilige plaatsen
Onderweg bezoeken we verschillende heilige plekken, zoals de Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus zijn eerste preek hield en de tuin van zeven bronnen in Tabgha, waar de broodvermenigvuldiging plaatsvond.
Meer van Tiberias
De liefhebbers kunnen vandaag een boottocht op het Meer van Tiberias*. Het meer komt in veel Bijbelverhalen voor maar is nu erg belangrijk voor de zoetwatervoorraad van Israël.
Kibboets
Een bezoek aan Israël is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan een kibboets, een kleine socialistische gemeenschap waar de bewoners leven van landbouw en vrijwel alles gemeenschappelijk bezit is. Tijdens ons bezoek horen we meer over het leven in een kibboets.
De heilige synagoge in Kapernaüm
Kapernaüm was in de tijd van de Bijbel een vissersdorpje en speelde een belangrijke rol in het Nieuwe Testament. Jezus woonde er een deel van zijn leven en predikte in de synagoge. Een gedeelte van Kapernaüm is opgegraven, waaronder het gebedshuis.
* inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Zilver
Dag 5 - Reisduur 2 uur - Reisafstand 185 km
Magdala - Beit She’an - Jericho - Wadi Qelt - Jeruzalem
1/2Voordat we de Jordaanvallei binnenrijden bezoeken we het vissersdorpje Magdala, vergapen we ons aan het amfitheater van Beit She’an en genieten we van het uitzicht op Jericho en het hoog tegen de rotsen aangebouwde Sint Jorisklooster.
Magdala
Dit eeuwenoude vissersdorpje is thuis van Maria Magdalena. Hier zien we de restanten van een synachoge en de eenvoudige, maar rijk gedecoreerde aangebouwde kerk met mozaïeken en muurschilderingen.
Uitzicht over Jericho
Na ons bezoek aan Quasr el Yahud waar Jezus zou zijn gedoopt door Johannes de Doper, komen we aan bij een uitzichtpunt, waar we genieten van het uitzicht op Jericho, een van de oudste steden van het Midden-Oosten, de in de woestijn gelegen Wadi Qelt vallei, die loopt van Jeruzalem tot Jericho en het 6e-eeuwse Sint Jorisklooster dat wel tegen de rotsen geplakt lijkt te zijn.
Scopusberg
We vervolgens ons weg en vanaf de Scopusberg werpen we een eerste blik op de stad Jeruzalem, waar we de komende vier nachten verblijven in een hotel in het hart van de stad. Jeruzalem is een kruispunt van religies en wordt zowel door christenen, joden en moslims als heilig beschouwd.
Dag 6
Jeruzalem
1/9Tijdens een stadswandeling zien we de hoogtepunten van het oude Jeruzalem, zoals de wereldberoemde Klaagmuur, de Via Dolorosa, de Heilige Grafkerk, de Joodse wijk, de Stad van David, de Armeense wijk, de Islamitische wijk en de Tempelberg.
Olijfberg
We beginnen ons stadswandeling op de Olijfberg. Op deze bijzondere plek, waar het lijdensverhaal van Jezus begint, genieten we van een prachtig uitzicht op de oude stad, de gouden koepel van de Russisch-orthodoxe Kerk van Maria Magdalena, de koepel van de Hemelvaart, de olijfbomen en de Joodse graven.
Stadswandeling
We dalen af langs de Dominus Flevit (kerk) naar de hof van Gethsemane, de plek waar Jezus bad en sliep in de nacht voor zijn kruisiging. Via de Leeuwenpoort wandelen we de oude stad binnen, langs de St. Anne Kerk en de heilige Tempelberg, voor zowel christenen, joden als moslims een belangrijke heilige plaats. We volgen de Via Dolorosa, de weg die leidt naar de de Heilige Grafkerk. Volgens de overlevering is deze kerk gebouwd op de plek waar Christus gekruisigd, begraven en opgestaan zou zijn.
In het Joodse kwartier, lopen we over tweeduizend jaar oude Cardo, langs de Romeinse marktplaats en zien we de Hurva Synagogue van buiten en de oude verdedigingsmuren.
Stad van David
Al wandelend door de Oude stad komen we aan bij de wereldberoemde Klaagmuur.
We eindigen de dag met een bezoek aan de opgraving van de Stad van David, het oudste deel van de stad met de bron van Warren Shaft en de watertunnels.
Dag 7 - Reisduur 3 uur - Reisafstand 200 km
Jeruzalem - Ein Gedi - Massada - Dode Zee - Jeruzalem
1/6✓ oase Ein Gedi & per kabelbaan naar Massada
✓ ‘zwemmen’ in de Dode Zee
Na een wandeling door de oase van Ein Gedi en een bezoek per kabelbaan aan Massada is het tijd voor ontspanning aan de Dode Zee.
Ein Gedi
In de woestijn van Judea ligt de oase en natuurreservaat Ein Gedi, waar de riviertjes Nahal David en Nahal Aroegot zich kronkelend een weg banen door groene valleien, die een groot contrast vormen met het verder dorre woestijnlandschap. We bekijken de waterval die ook veelvuldig genoemd wordt in het Psalmenboek.
Per kabelbaan naar de burcht van Massada
Per kabelbaan gaan we naar het indrukwekkend gelegen Massada met zijn dramatische geschiedenis. Na belegerd te zijn door de Romeinen, verkozen de joodse verzetsstrijders en hun gezinnen hier een collectieve zelfmoord boven zich te moeten overgeven aan de vijand.
Dobberen in de Dode Zee
Als laatste zetten we koers naar het laagste punt op aarde, de vierhonderd meter onder de zeespiegel gelegen Dode Zee. Deze binnenzee bevat tien maal zoveel zout als normaal, waardoor er geen leven mogelijk is. De Dode Zee is 76 kilometer lang en 18 kilometer breed en aan de overkant zien we Jordanië liggen. Smeer je in met heilzame Dode Zee-modder en neem een 'duik'. Het is een aparte ervaring om volledig te blijven drijven in het zoute water van de Dode Zee!
Dag 8 - Reisduur 2 uur - Reisafstand 35 km
Jeruzalem - Bethlehem - Jeruzalem
1/3✓ het Holocaustmuseum
✓ de Geboortekerk en de Herdersvelden
Na ons bezoek aan Yad Vashem nemen we een kijkje op de Machaneh Yehuda openluchtmarkt en rijden door naar Bethlehe.
Hier bezoeken we de Geboortekerk en de Herdersvelden.
Holocaust monument
De kans is groot dat je van deze hele reis het meest onder de indruk zult zijn van het Yad Vashem, het officiële monument voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust en het eren van de overlevenden. Neem de tijd om alles in je op te nemen, het is erg indrukwekkend.
De geboortekerk en de Herdersvelden in Bethlehem
In de binnenstad van het Palestijnse Bethlehem is het een mozaïek van mensen, gewoonten, kleuren en geuren. Op de plaats die door de christelijke traditie als de geboorteplaats van Jezus werd aangewezen, is de Geboortekerk gebouwd. De ingang van de kerk wordt gevormd door een klein deurtje dat de 'Deur van de Nederigheid' wordt genoemd.
We sluiten ons bezoek aan Bethlehem af bij de Herdersvelden. Volgens de overlevering waakten herders hier over hun kudde toen een engel hen kwam vertellen dat Jezus was geboren.
Terug in Jeruzalem passeren we de Knesset, het gebouw van het Israëlische parlement, met de levensgrote menora voor de deur.
Dag 9 - Reisduur 2 uur - Reisafstand 90 km
Jeruzalem - Jaffa – Tel Aviv - Amsterdam
1/5✓ met een local door een ultraorthodoxe wijk
Op de laatste dag maken we een wandeling door een ultra-orthodoxe wijk en bezoeken we het oude centrum van Jaffa.
Mea Shearim
Dit levende museum is een van de oudste wijken van Jeruzalem. Voor de streng gelovige en traditioneel levende en geklede Joden speelt het leven zich voor een groot deel af rond de sjoel, de synagoge. We maken een wandeling door deze of een andere ultraorthodoxe wijk.
Havenstad Jaffa
Jaffa is een van de oudste havensteden ter wereld. Tegenwoordig is het een onderdeel van Tel Aviv. We slenteren door de fotogenieke smalle straatjes van het oude centrum, langs de oude haven en genieten we van het uitzicht over Tel Aviv. Jaffa staat ook bekend om zijn vlooienmarkt (elke dag, behalve zaterdag).
Aan het einde van de dag vertrekken we naar de luchthaven voor onze vlucht naar Amsterdam. Het einde van een mooie en leerzame reis!
Vluchten
Hieronder vind je informatie over de luchtvaartmaatschappij. De eventueel weergegeven vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Voorbeeldreisschema
Voeg tijdens het boeken extra opties toe
Tijdens het boeken van jouw reis zie je of het mogelijk is om extra's toe te voegen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid tijdens jouw reis.
Economy Class
- Standaard beenruimte
- Verstelbare rugleuning
Over Transavia
Transavia biedt voor zowel de vakantie- als de zakelijke reiziger een aantrekkelijke basis ticketprijs met additionele (betaalde) producten en diensten. Transavia vervoert per jaar 11 miljoen passagiers en opereert met een jonge, milieuvriendelijke vloot.
Transavia biedt vluchten aan vanaf zeven bases in Europa; vanuit Nederland vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven. Vanuit Frankrijk vanaf Parijs, Nantes en Lyon en vanuit Duitsland vanaf München.
Tijdens je vlucht doet het vriendelijke personeel er alles aan om het je zo goed mogelijk naar de zin te maken. Er zijn er diverse kleine gerechten, snacks, sandwiches en drankjes verkrijgbaar (€).
Goed om te weten
De boekingscode (het zogenaamde PNR-nummer) maakt het mogelijk om de stoel van je eigen keuze zelf te reserveren. Dit doe je via Mijn Transavia vanaf 3 weken tot 30 uur voor vertrek.
Het is mogelijk om een keuze te maken uit een stoel met extra of standaard beenruimte, bij het raam, aan het gangpad of in het midden van een rij (op basis van beschikbaarheid). Daarnaast is het mogelijk om te bepalen of je liever voorin, in het midden of achterin het vliegtuig wilt zitten. De kosten zijn verschillend per vlucht en zijn zichtbaar wanneer je de reservering maakt.
Het is uiteraard niet verplicht om een betaalde stoelreservering te maken. Doe je dit niet dan kun je tijdens het online inchecken of op de luchthaven een keuze maken uit de nog overige beschikbare stoelen.
Heb je een individuele reis geboekt? Dan ontvang je na boekingsbevestiging je boekingscode (PNR-nummer). Dit vind je terug in Mijn Fox.
Heb je een groepsreis geboekt? Dan ontvang je bij de reisbescheiden je boekingscode (PNR-nummer) waarmee je zelf een stoel kunt reserveren (we raden je aan dit direct aan ontvangst van de reisbescheiden te doen aangezien dit op basis van beschikbaarheid is).
Let op: ook als je stoelen hebt gereserveerd, dien je nog wel (online) in te checken! Je dient het online incheckproces te allen tijde volledig af te ronden.
De digitale instapkaart kun je opslaan op je mobiele telefoon of printen. Voor alle duidelijkheid: je ontvangt voorafgaand aan je reis dus geen papieren tickets meer.
Voor vluchten met een extra tussenstop kun je wel online inchecken, maar geen stoel kiezen. Op deze vluchten krijg je een stoel toegewezen.
Ben je online ingecheckt? Wanneer je alleen met handbagage reist, kun je meteen via de bagagecontrole naar de gate gaan. Heb je ruimbagage? Deze geef je af bij de check-in balie op de luchthaven. Op sommige luchthavens heeft Transavia speciale drop-off balies waar je direct je ruimbagage kunt afgeven. Deze herken je aan het drop-off logo. Houd altijd je paspoort of identiteitskaart bij de hand.
De openingstijden van de check-in variëren per luchthaven.
• Vertrek vanaf Schiphol naar overige luchthavens: vanaf 3 uur tot 50 minuten voor vertrek. De (self service) check-in bevindt zich in Vertrekhal 1
• Vertrek vanaf Eindhoven Airport naar overige luchthavens: vanaf 2,5 uur tot 40 minuten voor vertrek.
• Vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport naar overige luchthavens: vanaf 2 uur tot 40 minuten voor vertrek.
Zorg dat je voor sluitingstijd van de check-in balies ingecheckt bent en eventuele bagage hebt afgegeven. Houd ook rekening met reis- en wachttijden op de luchthaven.
Bij sommige individuele reizen is het ook mogelijk om tijdens het boeken ruimbagage bij te boeken.
Let wel, voor onze groepsreizen staan wij in verband met de beschikbare bagageruimte van het vervoer ter plaatse één koffer per persoon toe met een maximaal gewicht van 20 kg.
Excursies
Wil je nog meer genieten? Dat kan!
Je kunt je reis nog completer maken door te kiezen voor de onderstaande extra optie(s). Afhankelijk van het soort rondreis zijn de optionele excursies en/of excursiepakketten tijdens het boeken of ter plaatse vast te leggen.
Praktische informatie
Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over je vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet. Voor meer informatie over je bestemming en reisvoorbereiding verwijzen wij je naar het kopje 'Landeninformatie' op deze pagina.
Landeninformatie
Lees meer over Israël
Bestemmingsinformatie
De ANWB-cadeaukaart ontvang je automatisch per e-mail nadat de volledige betaling van de reis is voldaan. Je kunt deze kaart inwisselen bij alle ANWB-winkels, in de webwinkel en bij diverse uitjes met trouwe-ledenvoordeel bij ANWB Eropuit.
Een koelkastmagneet (per persoon, inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Brons)
Als aandenken ontvang je een koelkastmagneet.
Een potje crème gemaakt van ingrediënten uit de Dode Zee (per persoon, inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Brons)
De modder uit de Dode Zee heeft heilzame werkingen en wordt vaak als basis voor diverse schoonheidsproducten gebruikt. Je krijgt een potje crème.
Boottocht over het meer van Tiberias (inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Zilver)
We maken een boottochtje van circa een uur over het beroemde Meer van Tiberias, ook wel het meer van Galilea genoemd. Dit meer heeft een soort harpvorm en is belangrijk voor de zoetwatervoorraad van Israël.
Wijnproeverij op de Golanhoogte (inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Goud)
Bij de wijnboerderij Quatrzin gaan we een aantal lokale wijnen proeven.
Traditionele lunch bij de Druzen in het Karmelgebergte (inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Platina)
Tijdens het bezoek aan het Druzendorp in het Karmelgebergte geniet je van een traditionele lunch, klaargemaakt door de locals. De lunch bestaat uit allerlei verschillende gerechtjes om te delen.
De meest gangbare koffers/tassen met een rechthoekige vorm en minstens 1 vlakke ondergrond worden geaccepteerd. Koffers of tassen met ronde of onregelmatige vorm en lange riemen die uitsteken worden niet geaccepteerd.
Specifieke bagage-informatie
Indien voor jouw reis specifieke bagage-informatie van toepassing is, dan zullen wij je middels de reisbescheiden informeren.
Het Israëlische eten staat bekend om het ‘kosher’ zijn. Dit Hebreeuwse woord betekent letterlijk schoon, rein of toegestaan. Er zijn een aantal regels die nageleefd worden, bijvoorbeeld dat alleen het vlees van herkauwende dieren met gespleten hoeven gegeten mogen worden; zoals geiten, runderen en schapen. Eén van de bekendste snacks is falafel, een gefrituurde lekkernij van gepureerde kikkererwten die geserveerd wordt met groenten en humus op een pitabroodje.
Ook wordt Israël steeds meer bekend om de wijn die er geproduceerd wordt, vooral in Galilea worden heerlijke wijnen gemaakt. Kraanwater is prima drinkbaar en op straat kun je heerlijke verfrissende sapjes krijgen.
Prijsindicatie van maaltijden:
Ontbijt: tussen de 5 en 7 euro
Lunch: tussen 7 en 15 euro, uiteenlopend van een pita falafel tot een een warme maaltijd.
Diner: tussen 20 en 25 euro, afhankelijk van hoeveelheid en luxe.
Je gaat in een relatief korte periode veel zien en ondernemen en doet veel indrukken op. Afhankelijk van het type reis is het verder mogelijk dat je in verschillende type accommodaties verblijft en te maken krijgt met een lange vlucht en tijdsverschil. Dit zijn allemaal factoren waarbij vermoeidheid een rol gaat spelen.
In de programmabeschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en - indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.
Onze (groeps)rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Heb je een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit of heb je speciale aandoeningen? Neem dan contact met ons op via 088 269 0 269. Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.
Goed om te weten
Houd er rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen met name voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.
Mocht je speciale aandoeningen hebben, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Volgens de ANVR Reisvoorwaarden artikel 3.2, ben je verplicht hiervan melding te maken bij de boeking. In overleg zal dan worden bepaald of de reis van je keuze geschikt voor je is. Belangrijk om te weten is indien je het nalaat ons hiervan op de hoogte te stellen, kan worden overgegaan tot uitsluiting van deelname als je conditie kan leiden tot mogelijk ongemak, gevaar of risico’s voor jezelf dan wel andere reizigers en/of bezittingen. Helaas vindt er bij uitsluiting geen restitutie van de reissom plaats. Eventuele meerkosten die ten gevolge hiervan, ter plaatse kunnen ontstaan zijn voor eigen rekening.
In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen. Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel werkt mogelijk niet altijd mee wanneer je een eigen kopie overhandigt of gebruik maakt van een fraudegevoelige paspoorthoes.
Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. ANWB aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat.
Bekijk hier actuele informatie over benodigde reisdocumenten in Israël.
De reisleiding reist de gehele reis met je mee en staat klaar om vragen te beantwoorden, te vertalen, de tips en fooien te regelen en eventuele problemen of klachten op te lossen. Hij/zij is je aanspreekpunt tijdens de reis.
Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs zeker op de website van de Douane, want je mag niet alles zomaar meer invoeren.
Bekijk hier actuele informatie over vaccinaties en gezondheid.
Let op: de aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. Je moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor jouw reis belangrijk zijn.
Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dien je ook in Israël goed op te letten op je bagage en persoonlijke eigendommen. Zeker wanneer je ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations moet je extra op je spullen passen. Je paspoort, geld en cheques kun je het beste opbergen in een kluisje in het hotel en laat je kamersleutels achter bij de hotelreceptie als je het hotel verlaat. Geld en waardevolle papieren die je onderweg nodig hebt kun je het beste in een zogenaamde (platte) moneybelt onder je kleding bewaren. Maak voor vertrek altijd kopieën van je waardevolle papieren en bewaar deze apart van de originelen of scan ze in en zet de kopieën op internet. De meeste toeristen die uit Israël terugkeren, hebben zelfs meer verhalen over verloren bezittingen die netjes werden teruggebracht dan over diefstal.
Voor onze groepsrondreis dien je rekening te houden met € 60,- per persoon zakgeld per dag.
Welke kosten zijn meegenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.
Verblijf je op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.
Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens jouw reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad "bij te boeken" de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. Je kunt hier zelf kijken of je inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat je hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kun je ter plaatse bij de reisleider boeken.
Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.