Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

18-daagse groepsfietskampeerrondreis Moezel, Neckar en Rijn

Een landschap vol rivieren, vakwerkhuizen, burchten en eindeloze rijen wijngaarden vormt het decor van deze fietskampeerreis. Laat de rivieren de Moezel, de Neckar en de Rijn je gids zijn tijdens mooie fietstochten.
  • je reist met je eigen kampeermiddel
  • inclusief 6 fietsroutes, 1 stadsexcursie, 1 wijnproeverij, 2 lunches en 3 diners
  • voldoende gelegenheid om zelf op ontdekking te gaan

Jouw reis

Deze sportieve rondreis speelt zich af in onze buurlanden, met Limburg als springplank.

Tijdens het welkomstdiner op de eerste camping in Zuid-Limburg maak je kennis met de rest van de groep en de reisleiding. 

Een paar dagen later reis je door de Belgische Hoge Venen - onderdeel van de Ardennen - naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Hier maken we een excursie waarin we meer leren over de belangrijkste Romeinse overblijfselen. Zo vind je in Trier keizerlijke baden, een groot amfitheater en de Porta Nigra. 

De Moezel begeleidt je door Luxemburg om vervolgens weer in Duitsland terug te keren en de prachtige stad Heidelberg te verkennen. Hier brengen we een bezoek aan het gelijknamige kasteel. 

Een van de hoogtepunten van de reis is ongetwijfeld de kennismaking met de Romantische Strasse en het omliggende wijngebied. Een proeverij mag natuurlijk niet ontbreken! Om alles eens vanuit een ander perspectief te bekijken, maken we een boottochtje over de Rijn en glijden langzaam door het glooiende landschap met leuke dorpjes. 

Op de camping in Remagen neem je op de laatste avond, tijdens het gezamenlijke diner, afscheid van de groep.

De fietsroutes zijn vlak tot glooiend en en gaan soms over grindpaden. Deze reis is geschikt voor iedereen die een redelijke conditie heeft en maak je op de eigen (elektrische) fiets.

Je verblijft in...
Je reist met jouw eigen kampeermiddel en kunt rekenen op een gereserveerde kampeerplek. Uitgaande van de reisroute zoekt ANWB op gepaste afstanden naar goede campings. Bij aankomst op de volgende camping krijg je door de reisbegeleider een plaats toegewezen.

Je ontvangt de definitieve lijst met campings in de reisbescheiden.

Excursies en hoogtepunten
• stadsexcursie Trier
• fietstochten langs de Moezel, Neckar, Tauber en Rijn
• bezoek aan Heidelberg
• wijnproeverij
• boottochtje op de Rijn

Onze reisbegeleiders
De toeristische reisbegeleiders verlaten op reisdagen als eerste de camping. De technische reisbegeleiders verlaten als laatste de campings. Gebeurt er onderweg iets, dan kun je een beroep op hen doen. Vanzelfsprekend helpen de reisbegeleiders je graag bij problemen en geven zij meer informatie over de vakantiebestemming.

Aantal deelnemers
Minimaal 10 / maximaal 36 deelnemers.

Verlengen
Het is niet mogelijk deze rondreis te verlengen.