Slim parkeren met parkeerapp ANWB Onderweg

Contactloos en goedkoper parkeren: zo doe je dat

Stapje voor stapje gaat onze samenleving van het slot. We mogen weer op pad. Voor langere afstanden kiezen we meestal de auto. Dat is wel zo ‘coronaveilig’. Maar waar parkeer je die? En hoe vermijd je vieze parkeerautomaten?

ANWB Onderweg: nooit meer naar de parkeerautomaat

Als je in een zone parkeert waar betaald parkeren geldt, ben je bovendien veroordeeld tot een parkeerautomaat. Vaak is het betalen zelf wel contactloos, maar het intoetsen van het nummerbord is dat niet. Door de ANWB Onderweg-app te gebruiken kun je zonder stress naar de goedkoopste parkeerplaats of parkeergarage rijden en betaal je contactloos gemakkelijk en snel je parkeerplaats met ledenvoordeel. 

Download gratis

De ANWB Onderweg app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Technische vereisten: Android 6 en hoger of iOS 14 en hoger.

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store

ANWB Mobiel parkeren

Geen stress door te parkeren met een app

Bij parkeren in de stad denk je vast aan hoge tarieven, blauwe zones en parkeerverboden. Het levert veel gedoe op om je auto in de stad kwijt te raken, terwijl de trein ook niet altijd een optie is. Als je dan toch met de auto de stad in moet, kun je het maar het beste zo gemakkelijk mogelijk voor jezelf maken. Met de ANWB Onderweg-app ga je goed voorbereid onderweg en zie je vooraf wat de alternatieven zijn en wat het kost. Koudwatervrees met mobiel parkeren? Je kunt in de ANWB Onderweg app het parkeren met ANWB Parkeren zelf thuis gratis oefenen als je wil. Ook als je nu al een andere parkeerapp gebruikt.

ANWB ledenvoordeel met ANWB Parkeren
Met de parkeerapp van de ANWB is betaald parkeren makkelijker en goedkoper. Het enige dat je nodig hebt naast de parkeerapp is een gratis login voor ANWB Parkeren. Hiermee ontvangen ANWB-leden extra ledenvoordelen bij Yellowbrick. Leden krijgen voordeel op de reguliere tarieven van Yellowbrick (4 tot 10 cent per transactie).

Vraag hier een gratis een login aan voor ANWB Parkeren met de ANWB Onderweg app

Vijf handige parkeertips van ANWB

1 Parkeeropties in de buurt bekijken

Heb je de ANWB Onderweg-app geïnstalleerd, dan tik je op Parkeren in menubalk onderin de app. Je ziet krijgt dan een compleet overzicht van alle parkeermogelijkheden in de buurt. Want als je nét een straat verder parkeert kan dat al snel een paar euro schelen.

Zoek je een bestemming die niet bij je in de buurt is? Dan zijn er twee routes in de ANWB Onderweg-app om de parkeeropties te verkennen.

  • Optie 1: Gebruik dan de zoekbalk bovenin om je bestemming in te voeren. Je krijgt dat een overzichtskaart met alle parkeermogelijkheden rondom je bestemming.
  • Optie 2: Via de routeplanner in de ANWB Onderweg app kun je de parkeermogelijkheden rondom je bestemming ook opzoeken. Je plant dan een route in de app en klikt vervolgens op de parkeerkosten-regel.

2 Vooraf zien wat het kost

Als je op een van de parkeeropties tikt krijg je gedetailleerde informatie over de prijs die je gaat betalen. Je ziet hoeveel je het eerste uur betaalt, wanneer de dure en goedkope tijdstippen zijn en wat het maximum tarief per dag is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wil je parkeren op een heel specifieke plek, dan kun je op basis van zonecode, adres of postcode kijken wat de actuele prijzen in de buurt zijn.

Gratis parkeren in de buurt? Dat meldt de app ook

Is er binnen 750 meter ook een gratis parkeerplaats te vinden? Dan tipt de app je hier nu handig over. De app geeft direct onder de betaalde parkeerplaatsen bij het kopje 'Gratis parkeren' aan binnen hoeveel meter en in welke straat je deze gratis parkeerplek kunt vinden. Zo betaal je zéker nooit te veel.

3 Kijken hoeveel plekken er vrij zijn

Sta je het liefst in een parkeergarage, dan wil je er natuurlijk niet voor niets naartoe rijden. Het is wel zo handig dat je van tevoren al kunt zien hoeveel plekken er vrij zijn. Bij het bekijken van het detailscherm zie je rechtsboven met een groen cijfer het aantal beschikbare parkeerplaatsen. Dit werkt uiteraard alleen in parkeergarages en op parkeerterreinen met beperkte capaciteit. Bij parkeren op straat zul je zelf rond moeten rijden, op zoek naar een plekje.

4 Contactloos afrekenen met mobiel parkeren in 160 gemeentes met ANWB Parkeren

Als je toch op een dure plek op straat moet parkeren, dan is het handig dat dit ook meteen in de ANWB Onderweg-app kunt regelen. Je hoeft met de ANWB Parkeren-functie in de app geen kleingeld op zak te hebben en hoeft tussentijds niet terug te rennen om de parkeerduur te verlengen. Dit werkt dankzij een samenwerking met YellowBrick. ANWB-leden krijgen als ze via de ANWB een login aanvragen korting op de gebruikskosten.

ANWB Parkeren werkt in 160 Nederlandse gemeenten op straat en bij 150 Q-Park parkeergarages en P+R terreinen. Je betaalt achteraf voor je werkelijke parkeertijd en je regelt het allemaal contactloos via de app. Je stopt de teller als jij klaar bent om te vertrekken. Tijdens je parkeersessie ontvang je gratis parkeerherinneringen van de ANWB Onderweg-app zodat je op tijd herinnerd wordt aan de lopende transactie. 

Hoe werkt dat dan, parkeren met de ANWB Onderweg-app? In onderstaande infographic leggen we het uit. 

Hoe werkt mobiel parkeren bij ANWB Parkeren

5 Koudwatervrees? Gratis thuis op de bank testen? Vergelijken met je eigen parkeerapp? Dat kan!

In de ANWB Onderweg-app zit ook een gratis testfunctie voor mensen die thuis op bank zelf willen testen hoe het mobiel parkeren werkt met de ANWB Onderweg-app en ANWB Parkeren. Ook handig om deze app eens te vergelijken met je eigen parkeerapp. Tijdens het gratis testen kun je thuis op de bank het parkeren met de ANWB Onderweg-app en ANWB Parkeren ervaren en ga je de volgende keer met een goed gevoel op pad. Laat de transactie gerust een paar uur lopen op je iPhone en ervaar de gratis parkeerherinneringen zelf.
Probeer gratis thuis de ANWB Parkeerapp

Download gratis

De ANWB Onderweg app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Technische vereisten: Android 6 en hoger of iOS 14 en hoger.

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store