Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Veilig oversteken

De weg Broekheurne-Ring in Enschede heeft een lastige, onoverzichtelijke oversteekplaats. Dat merken de inwoners van de wijk de Posten en de bewoners van het gelijknamige zorgcentrum in de buurt. Extra moeilijk voor ouderen met een lichte vorm van dementie.

Dat verandert nu. Mede dankzij hulp van het ANWB Fonds. Ank Braspenning, programmamanager van het zorgcentrum, is blij. "De subsidieaanvraag die de Posten vorig jaar deed voor een veiligere oversteekplaats is gehonoreerd. Een oversteek die voor haar bewoners onderdeel is van hun route naar het winkelcentrum."

Rollator vriendelijk

Het plan, opgesteld door de wijkraad, woningcorporaties, gemeente en het zorgcentrum, is door het ANWB Fonds aangewezen als best maatschappelijke project van Overijssel. En daarom beloond met 10.000 euro. Er komen nu kleurmarkeringen en de hoogte van de stoep wordt gelijkgetrokken met de weg: makkelijker voor mensen met rollators. 

Langer zelfstandig

"Dit is belangrijk om ouderen in de buurt zelfstandig te laten wonen en leven. Zo kunnen ze langer zelf boodschappen doen. En dat is geweldig. Als ik een echtpaar van in de negentig zie die hier oversteekt, en ik zie hoe ze elkaar helpen en nog steeds zelfstandig functioneren, dan denk ik; hier doen we het voor."