Top 5 kampeerreizen door meerdere landen in Europa

Niet alleen een kampeervakantie, maar een ware ontdekkingsreis

Dol op kamperen, maar ook zin in ontdekkingsreis die zijn weerga niet kent? Deze 5 reizen zijn niet alleen kampeervakanties, maar ware ontdekkingsreizen. Je trekt met caravan of camper door meerdere landen in Europa, begeleid door deskundige reisbegeleiders. De campings zijn geselecteerd en geboekt, de excursies met zorg uitgekozen en de maaltijden zijn geregeld. Kortom, jij hoeft alleen nog maar te genieten. Zin in een wereldreis? Begin in Europa!

1. Zweden en Noorwegen

Rondreis door het Hoge Noorden

Zucht... Scandinavië, dat klinkt gróót en vér. Dat is het ook: een avontuur voor eens in je leven (maar opgepast, daarna wil je vaker!). Het avontuur lonkt overal, de stilte is verslavend. Langs de Zweedse scherenkust, door uitgestrekte wouden en meren reis je naar het Siljanmeer, dat door een meteorietinslag is ontstaan. Is het hoogtepunt de grillige fjordenkust van Noorwegen, die naar het zuiden toe steeds steiler wordt? Of juist een van de sfeervolle steden? Adembenemend, maar dan écht.

Maak de 32-daagse kampeerreis door Zweden en Noorwegen

2. Roemenië en Bulgarije

Naar de Zwarte Zee en terug

Laat je verrassen door Roemenië en Bulgarije: Europa, maar zó anders. Het rijke en bewogen verleden van deze landen was decennia lang terra incognita voor het Westen. Ontdek hoe de mensen nu in het leven staan, ontmoet de lokale bevolking en laat je verrassen door hun gastvrijheid. Deze 'grand tour' neemt je mee langs kloosters (Rila), kastelen (Peleş) en natuurparken, en naar historische steden als Boekarest, Sofia, Nessebar en Brașov. Extraatjes: Wenen, Boedapest en Belgrado (Servië).

Maak de 37-daagse grand tour Roemenië en Bulgarije

3. Portugal en Spanje

Oneindig genieten op het Iberisch schiereiland

De perfecte vakantielanden, met zon, zee en strand. Iedereen kent ze. Maar hoe goed kén je Spanje en Portugal nu eigenlijk? Deze rondreis laat ze in al hun rijkdom zien. De prachtige kustlijn, met vissersplaatsjes en rotskusten. De overdadige architectuur van godshuizen en kloosters, al dan niet met Moorse invloeden. Steden als Porto, Lissabon, Sevilla, Córdoba en Madrid. Ze bruisen van het leven, van kunst en cultuur en het is natuurlijk culinair genieten. Heel bijzonder: De terugreis door het dunbevolkte binnenland, langs Toledo en het enorme kloostercomplex El Escorial. Ontdek wat je tot nu toe gemist hebt.

Maak de 48-daagse grand tour Spanje en Portugal

4. Vijflandenreis

De mooiste plekken dicht bij elkaar

Op zoek naar afwisseling, liefst niet té ver van huis? Begin in Duitsland en neem de tijd voor een reis naar de Adriatische kust. Via Duitsland reis je naar de Oostenrijkse bergen (Kitzbühel!), om vervolgens door Slovenië (Bled!) te reizen. Vervolgens bezoek je Kroatië (de watervallen van Plitvice!) en Hongarije (Balatonmeer! Boedapest!). Je keert weer terug naar Oostenrijk, maar nu langs de oostkant (Wenen!). Ongetwijfeld heb je één van deze landen al eens bezocht, maar deze gevarieerde rondreis zal je toch verrassen.

Maak de 22-daagse vijflanden campingrondreis

5. De grote Balkan ronde

Onbekend Europa zélf ontdekken

Op zoek naar misschien wel het laatste grote avontuur in Europa? Zwerf uit over de Balkan! Deze kampeerreis is een geweldige kennismaking met landen waar de moderne tijd nog lang niet overal is doorgedrongen. Ontmoet de gastvrije bevolking, bijvoorbeeld in het Servische Mokra Gora. Geniet van berglandschappen en vergezichten, zoals in Macedonië en Albanië. Indrukwekkend is de kennismaking met de soms wrede geschiedenis van dit deel van Europa ‒ denk aan de verwoestingen eind vorige eeuw in Sarajevo en Mostar, in Bosnië-Herzegovina. Wie denkt dat Europa bekend terrein is, ontdekt op deze reis: ieder land is uniek.

Maak de 38-daagse grand tour de grote balkan ronde

Enthousiast geworden? Bekijk ook eens deze tips:

Andere leden bekeken ook