Naar artikel

Top 5 kampeerreizen door meerdere landen in Europa

Niet alleen een kampeervakantie, maar een ware ontdekkingsreis

Dol op kamperen, maar ook zin in een ontdekkingsreis die zijn weerga niet kent? Deze 5 reizen zijn niet alleen kampeervakanties, maar ware ontdekkingsreizen. Je trekt met caravan of camper door meerdere landen in Europa, begeleid door deskundige reisbegeleiders. De campings zijn geselecteerd en geboekt, de excursies met zorg uitgekozen en de maaltijden zijn geregeld. Kortom, jij hoeft alleen nog maar te genieten. Zin in een wereldreis? Begin in Europa!

1. Zweden en Noorwegen

Rondreis door het Hoge Noorden

Zucht... Scandinavië, dat klinkt gróót en vér. Dat is het ook: een avontuur voor eens in je leven (maar opgepast, daarna wil je vaker!). Het avontuur lonkt overal, de stilte is verslavend. Is het hoogtepunt de grillige fjordenkust van Noorwegen, die naar het zuiden toe steeds steiler wordt? Of juist een van de sfeervolle steden? Adembenemend, maar dan écht.

2. Griekenland

Het mythische 'land van de goden'

Geniet van de Griekse gastvrijheid en verken het mythische ‘land van de goden’. Met vele hoogtepunten, waaronder Olympia, Athene, Meteora en Delphi. Bewonder de oudheidkundige schoonheid van een grootse beschaving en geniet tussendoor van de zonovergoten landschappen met de witte huizen en een zee die nooit ver weg is. De route is voorbereid, de reisbegeleiders staan voor je klaar, een excursiepakket is inclusief en de campings zijn geboekt. Met op de heen en terugreis korte stops in Italië, waardoor je uitgerust begint én eindigt.

3. Portugal en Spanje

Oneindig genieten op het Iberisch schiereiland

De perfecte vakantielanden, met zon, zee en strand. Iedereen kent ze. Maar hoe goed kén je Spanje en Portugal nu eigenlijk? Deze rondreis laat ze in al hun rijkdom zien. De prachtige kustlijn, met vissersplaatsjes en rotskusten. De overdadige architectuur van godshuizen en kloosters, al dan niet met Moorse invloeden. Ervaar het beste van het Iberische Schiereiland; van Bilbao tot de zonovergoten stranden van de Algarve en van Sevilla tot Pamplona. Ontdek wat je tot nu toe gemist hebt.

4. Kroatië

Kleurrijk land met dorpjes, steden, parken en watervallen

Ervaar de mediterrane sfeer van Kroatië, waar natuur, zee en cultuur elkaar afwisselen en de gastvrije bevolking je hartelijk ontvangt. Volop vakantieplezier vanwege de historische steden en dorpjes maar ook nationale parken als Plitvicemeren en Krka met de watervallen en de azuurblauwe Adriatische Zee en de vele eilandjes voor de kust. En ook Istrië, het grootste schiereiland in de Adriatische Zee, ontbreekt niet in het programma.

5. Bretagne en Normandië

Ontdekkingsreis door een historisch stukje Frankrijk

Van de D-day stranden en Mont Saint-Michel tot de ommuurde stad Saint-Malo en ruige kliffen; combineer Normandië en Bretagne in één reis. Ontdek de bewogen geschiedenis van twee bijzondere regio’s: van de stille getuigen uit de prehistorie in Bretagne tot de indrukwekkende gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog op de Normandische invasiestranden. Maak tijd om te genieten van de pittoreske dorpjes en het heerlijke eten en drinken van deze onvervalst Franse regio.

Enthousiast geworden? Bekijk ook eens deze tips:

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.