Naar artikel

Vlielandroute

Nederland, Friesland, Oost-Vlieland

  Vlieland staat voor ruig duinland­schap, kilometerslange zandstran­den, bossen, polder en kwelders. Het herbergt veel bijzondere plant-en diersoorten – zoals de zeehond – en is een walhalla voor vogellief­hebbers, met driehonderd soorten waaronder tureluur, wulp, grutto, zilverplevier en lepelaar. Met 415 plantensoorten is Vlieland weel­derig begroeid met onder meer zeekraal, zoutmelde, strandbiet, lamsoor en zeealsum. Bovendien toont Oost-Vlieland vele architecto­nische sporen van een rijk verleden. Vlieland staat garant voor een zeer afwisselende fietsdag, met enkele pittige duinhellingen!

  De leukste fietsarrangementen 

  Heb je zin om een weekend erop uit te trekken met de fiets? We brengen de mooiste fietsroutes en de fijnste hotels bij elkaar.

  Tot25%korting
  Wegenwacht Fiets 

  Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

  Gastvrij Punten in Nederland 

  ANWB Gastvrij Plus punten zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken. Je kunt er prima even uitpuffen onder het genot van iets lekkers, voordat je je tocht vervolgt.

  Shop nu
  Fietsnavigatie 

  Ontdek onze gebruiksvriendelijke fietsnavigatieystemen en maak nog meer fietstochten!