Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De Stijl in Utrecht

Nederland, Utrecht, Utrecht

Honderd jaar geleden zorgde de kunstbeweging De Stijl voor een revolutie in de architectuur. Een van de grote namen van deze beweging was de Utrechtse meubelmaker en architect Gerrit Rietveld. Hij werd wereldberoemd met zijn rood-blauwe stoel en het Rietveld Schröderhuis, maar er valt nog veel meer te ontdekken over deze vernieuwende ontwerper. Stap op de fiets en maak kennis met de erfenis van Gerrit Rietveld!

NB In het centrum van Utrecht is het vaak vrij druk met toeristen en winkelend publiek. Wees je hiervan bewust; pas je snelheid aan en wees bedacht op plotseling overstekende voetgangers of fietsers.

Fietsvlog: ANWB-college Marieke fietst de route De stijl in Utrecht

Volg Marieke op deze fietsroute over Rietvelds architectuur. En mis de reuze-Rietveldstoelen niet, die zijn neergezet ter gelegenheid van de 100e verjaardag van kunstbeweging De Stijl.

De leukste fietsarrangementen 

Heb je zin om een weekend erop uit te trekken met de fiets? We brengen de mooiste fietsroutes en de fijnste hotels bij elkaar.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Gastvrij Punten in Nederland 

ANWB Gastvrij Plus punten zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken. Je kunt er prima even uitpuffen onder het genot van iets lekkers, voordat je je tocht vervolgt.

Shop nu
Fietsnavigatie 

Ontdek onze gebruiksvriendelijke fietsnavigatieystemen en maak nog meer fietstochten!