Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schoolfietsentest 2018

18 fietsen voor de middelbare scholier

ANWB Fietsspecialisten Hans de Looij en Frank Clavaux hebben 18 schoolfietsen onder de loep genomen en de plus- en minpunten van deze fietsen op een rij gezet.

Favoriete fiets

Middelbare scholieren fietsen iedere dag door weer en wind naar school. Ze moeten daarom kunnen vertrouwen op hun fiets. Het kopen van een sterke en goede schoolfiets is dan ook erg belangrijk.

De transportfiets (fiets met een bagagedrager voor) is nog steeds favoriet onder middelbare scholieren. Daarnaast zijn er ook steeds meer andere praktische fietsen te koop. In de Schoolfietsentest 2018 hebben wij veel transportfietsen getest, maar ook fietsen die misschien wel een nieuwe trend gaan inluiden.

Beschrijving per fiets

Hieronder lees je per geteste schoolfiets een beschrijving, de plus- en minpunten en de specificaties.


Conclusie Schoolfietsentest 2018

Voor het eindoordeel van de Schoolfietsentest 2018 hebben wij een verschil gemaakt tussen de transportfietsen (fietsen met een bagagedrager voor) en fietsen met alleen een bagagedrager achter.

Bij de tranportfietsen gaat de voorkeur uit naar de Batavus CNCTD, BSP Metropolis, Cortina U4, Gazelle PUUR_NL LTD, Popal Daily Dutch Prestige N3 RN en de Sparta Pick-Up Classic. De Popal Daily Dutch Prestige N3 RN en de Sparta Pick-Up Classic springen er prijstechnisch extra gunstig uit.  

Bij de fietsen met alleen een bagagedrager achter gaat de voorkeur naar de modellen Batavus Fonk, BSP Brave, Cortina Speed en Gazelle Esprit C3. Hierbij heeft de BSP Brave qua prijs de voorkeur.

Sowieso kan geconcludeerd worden dat de algemene kwaliteit van schoolfietsen er steeds meer op vooruit gaat.

Speciaal voor jou geselecteerd

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Fietsaccessoires en -gidsen 

Ontdek hier het volledige aanbod! Zoals fietssloten, tassen, helmen en ook fietsgidsen en -kleding!

Gratisverzending
Fietsaccu kopen 

Is je fietsaccu aan vervanging toe? Koop je nieuwe e-bike accu bij ANWB voor een scherpe prijs en gratis verzending!