Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsaccu Trek

Fietsaccu’s voor elektrische fietsen van het merk Trek

Trek Bicycle Corporation (Trek) is een fietsenproducent uit de Verenigde Staten. De Nederlandse markt wordt bediend vanuit het kantoor in Harderwijk. Veel nieuwe modellen worden uitgerust met een Bosch accu. De motor in een trek fiets is vaak een Bosch middenmotor.

Met ingang van 2012 heeft Trek Bosch als leverancier van de fietsaccu’s. Trek werkt sindsdien uitsluitend samen met Bosch voor wat betreft de accu’s. Voor die tijd werkte Trek veel samen met BionX. Die accu’s zijn inmiddels wat moeilijker te verkrijgen. Op de Bosch accu’s biedt Trek een beperkte garantie van twee jaar, hetgeen vrij standaard is in de markt.

RIDE+ fietsen (tot 2013)

Voor de wat oudere modellen heeft Trek heeft drie verschillende accu’s in gebruik gehad voor de RIDE+ fietsen. De C420 (48V en 8.8Ah) werd gebruikt op het RIDE+ vlaggenschip, de X600+. Deze accu biedt de grootste actieradius die in die tijd beschikbaar was.

De accu R320 werd op de meest RIDE+ fietsen geleverd. Dit model heeft een sleutel voor de accu en een Spanninga achterlicht. 

De R250 (37V en 6.6 Ah) werd destijds geleverd op de Trek 80+.

Bosch Powerpacks accu´s

Zoals veel fietsmerken maakt ook Trek elektrische fietsen met de Powerpacks van Bosch. Het gaat om de Bosch Classic fietsaccu onder de bagagedrager voor de wat oudere modellen van Trek.

In de nieuwere modellen zit vaak een nieuwere Powerpack. De Bosch Powerpack fietsaccu’s zijn verkrijgbaar als frameaccu en als accu voor onder de bagagedrager. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt door Bosch in het type-uitvoering: 300, 400 en 500. Het verschil zit hem in de capaciteit. De Active en Performance zijn in principe met elkaar uitwisselbaar. De laatstgenoemde heeft een grotere actieradius dan de Active.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Alles voor de fiets 

Bekijk hier het volledige aanbod fietsverlichting, sloten, fietstassen, helmen en nog veel meer!

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.