Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsaccu Haibike

Fietsaccu’s voor elektrische fietsen van het merk Haibike

Haibike is een echt e-Mountainbike merk. Haibike valt onder de Winora Group en is een begrip in Duitsland. Samen met Winora is Haibike onderdeel van de Accell Group, bekend van onder andere Sparta, Batavus en Koga. Naast de e-MTB biedt het merk sinds 2011 ook e-Trekking en e-Cross fietsen aan. Dus altijd gericht op het sportieve segment.

Het sportieve element is terug te zien in de keuze van gebruikte fietsaccu’s. De accu is in het begin altijd op het frame geplaats en later ook in het frame weggewerkt. Dit in tegenstelling tot de meeste stadfietsen waar de accu vaak in de bagagedrager verwerkt is. 

Haibike heeft de meest modellen ondergebracht in twee series. De XDURO serie en de SDURO serie. Bij de Haibike XDURO serie is veelal gekozen voor het Bosch Systeem. Bij de Haibike SDURO serie is veel gebruik gemaakt van het Yamaha PW en PW-X Systeem. Om zeker te weten welke accu nodig is kan gebruik gemaakt worden van bovenstaande ANWB configurator.

Bosch Classic frame fietsaccu 

De Bosch Classic+ frame fietsaccu is van 2011 t/m 2014 gebruikt voor de e-bikes van Haibike. Waar bij de start alleen PowerPack 300 (8Ah) beschikbaar was is daar in 2013 ook de Bosch Classic frame PowerPack 400 (11Ah) bijgekomen. O.a. de Haibike eQ XDURO heeft gebruik gemaakt van deze accu.

 

Yamaha Frame 

In 2015 is Haibike naast Bosch ook gebruik gaan maken van het Yamaha PW en PW-X systeem. Net als met Bosch is hier ook gekozen voor de Yamaha Frame fietsaccu. Omdat de Yamaha fietsaccu schuin van de fiets gehaald kan worden is deze accu ideaal om te gebruiken in kleinere ruimtes tussen het frame. De originele Yamaha fietsaccu is beschikbaar in een 300 en 400Wh variant.

 

Bosch Active & Performance line

In 2014 is naast de Bosch Classic frame accu ook gebruik gemaakt van het nieuwe systeem van Bosch: de Bosch Active en Bosch Performance line. 

Naast de PowerPack accu is ook gebruik gemaakt van de PowerTube fietsaccu van Bosch. Hiermee is Haibike begonnen met het plaatsen van inframe fietsaccu’s. 

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Alles voor de fiets 

Bekijk hier het volledige aanbod fietsverlichting, sloten, fietstassen, helmen en nog veel meer!

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.