Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsaccu Giant

Fietsaccu’s voor elektrische fietsen van het merk Giant

Giant is een relatief jong fietsmerk en bestaat pas sinds 1972. Het van oorsprong Taiwanese merk heeft naast fabrieken in China ook een fabriek in Nederland, in Lelystad om precies te zijn. Bij de opkomst van de elektrische fiets was Giant zeer goed vertegenwoordigd in de Nederlandse markt. De Giant Twist en het Giant Energypak zijn de meest verkochte en eigen fietsaccu’s van Giant.

Tussen de eigen Giant fietsaccu’s door werd er voor een enkel model (Twist Elegance) in 2013/2014 nog wel een klein uitstapje gemaakt naar de populaire Powerpacks van Bosch voor onder de bagagedrager.

Giant Twist accu´s

In de beginjaren (tot 2014) van de elektrische fiets was de Giant Twist de meest gebruikte accu op ebikes van Giant. De Giant Twist hing als een soort fietstas aan de bagagedrager van menig elektrische Giant. Bij een aantal uitvoeringen hing deze fietsaccu zelfs aan beide kanten van de bagagedrager.

Van de Giant Twist ‘fietstas(sen)’-variant waren 2 smaken: Twist 26 volt en Twist Power 36 volt. De 26 volts accu is te herkennen aan de zilveren strip met de merknaam erop. Bij 36 volt is diezelfde strip met merknaam donkergrijs/antraciet in plaats van zilver.

Qua verkoopaantallen worden deze kort gevolgd door een 36 volts Twist accu voor onder de bagagedrager. In een kleinere oplage is er ook een 24 volt variant van de Giant Twist.

ANWB biedt naast de originele fietsaccu’s ook zogenaamde compatible fietsaccu’s aan van de Twist 26 volt en Twist 36 volt. Deze ANWB fietsaccu’s hebben een hogere capaciteit tegen een lagere prijs. Ook krijg je er een nieuwe lader bij.

Giant EnergyPak accu´s

Vanaf het modeljaar 2014/2015 is het Giant EnergyPak de belangrijkste fietsaccu voor Giant geworden. Daarvan kende Giant ook weer 2 varianten en is de elektrische Giant met het EnergyPak onder de bagagedrager het meest verkocht. Er is ook een EnergyPak voor in het frame in de omloop. Beide maken gebruik van 36 volt.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Alles voor de fiets 

Bekijk hier het volledige aanbod fietsverlichting, sloten, fietstassen, helmen en nog veel meer!

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.