Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsaccu Flyer

Fietsaccu’s voor elektrische fietsen van het merk Flyer

Het merk flyer is een echte pionier als het gaat om het maken van E-bikes. Het merk houd zich al sinds 1995 bezig met het produceren van E-bikes. Het van oorsprong Zwitserse merk heeft inmiddels ondernemingen opgezet in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Als één van de voortrekkers op het gebied van E-bikes richt Flyer zich altijd op de nieuwste E-bike technologieën met een vernieuwend design geproduceerd op een duurzame manier (minergie® P-norm).

Flyer heeft vanaf de start vooral gewerkt met fietsaccu’s van Panasonic en dat doen ze nog steeds. Sinds 1995 hebben de accu’s van Panasonic wel wat transformaties ondergaan. Hieronder een beschrijving van de meest voorkomende  accu’s voor het merk Flyer.

Panasonic 26 volt accu´s

De Panasonic 26 volt fietsaccu is tot en met 2013 de meest gebruikte accu in de modellen van Flyer en zit gemonteerd in het frame. De accu werd aangeboden in een 12 of 16 Ah variant waarbij de laatstgenoemde een grotere actieradius had. 2015 is het laatste jaar waarin Flyer gebruik maakte van het 26 Volt motorsysteem.

Panasonic 36 volt Deluxe accu´s

Vanaf 2009 bod Flyer ook een 36 volt (frame) accu van Panasonic aan. Qua design was de accu vergelijkbaar met de 26 volt variant alleen gebaseerd op het nieuwe 36 Volt motorsysteem van Panasonic. Deze accu werd in een 13.2 of 15.4 Ah variant geleverd waarbij de laatstgenoemde een grotere actieradius had.

Panasonic 36 Volt Next Generation accu´s

In 2014 introduceerde Flyer de Next Generation accu. De accu was in 2014 nog slechts beschikbaar voor een select aantal modellen. Na 2014 waren er steeds meer modellen die standaard waren uitgerust met een Next Generation motorsysteem. Deze accu werd in een 15 of 18 Ah variant geleverd waarbij de laatstgenoemde een grotere actieradius had.

Bosch Powerpack accu´s

In 2014 bracht Flyer een aantal modellen op de markt met een Bosch Powerpack accu voor onder de bagagedrager. Het ging hier om een select aantal modellen uit de B8 serie.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Alles voor de fiets 

Bekijk hier het volledige aanbod fietsverlichting, sloten, fietstassen, helmen en nog veel meer!

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.