Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsaccu Cortina

Fietsaccu’s voor elektrische fietsen van het merk Cortina

Cortina is een voortvloeisel uit de in 1955 gestarte groothandel in fietsen van de familie Kruitbosch. Vanaf 2006 timmert het fietsmerk onder de huidige naam aan de weg in Nederland, België en Duitsland. Eigenlijk richten ze zich op alle soorten fietsen, behalve sportfietsen. Vanaf 2009 zijn er ook Cortina ebikes op de markt gebracht.

Er wordt bij Cortina vooral gebruik gemaakt van ‘eigen’ fietsaccu’s en bijbehorende motorsystemen. Langzaam maar zeker wordt echter ook de standaardisatie in de markt voor fietsaccu’s meer zichtbaar bij Cortina door het toepassen van fietsaccu’s van Shimano en Bafang. 

Frog accu´s

De eerste elektrische fietsen van Cortina  (S3 en S4) uit 2009 en 2010 hadden een zogenaamde Frog accu. Deze fietsaccu had zijn naam te danken aan zijn kikkervorm en zat als een soort van groot uitgevallen zadeltas bevestigd onder het zadel. Er was zowel een 24 als 26 volt variant op de markt.

Cortina Ecomo accu´s

Daarna kwam Cortina met hun eigen Ecomo voorwielmotor. De bijbehorende fietsaccu is vanaf 2012 verkrijgbaar geweest als 24 volt fietsaccu met oplopende capaciteit/actieradius (M, L en XL). In 2014 kwam daar nog een XXL-versie bij. 

In 2017 heeft Cortina hun Ecomo motor vernieuwd en bieden ze motorsystemen gebaseerd op 36 volt aan. Wederom kan je kiezen uit verschillende fietsaccu's op basis van Watt/uur (300, 400 of 500 Wh).  

Shimano Steps accu´s

Na 2014 rustte Cortina een aantal van hun modellen (o.a. de E-Wave en Speed) uit met het Shimano Steps motorsysteem en de bijbehorende fietsaccu. Het ging dan om een middenmotorsysteem met een 36 volt accu onder de bagagedrager met standaard 418Wh. Hier was dus geen keuze in de sterkte van de fietsaccu.

Bafang accu´s

In 2017 voegde Cortina het Bafang motorsysteem toe aan een aantal van hun modellen. De motor bevindt zich in het voorwiel en er is een mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende fietsaccu's op basis van aantal Watt/uur.
 

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Alles voor de fiets 

Bekijk hier het volledige aanbod fietsverlichting, sloten, fietstassen, helmen en nog veel meer!

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.