Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

22 expert vragen

  1. Renault Megane 4 bouwjaar 2016 hikt

    Gevraagd op 25 mei 2021

    Ik rijd een Renault Megane 4 van 2016 1.2 Tce 130. Nu 1 maand in bezit. Ik merk dat de auto hikt. Is deze klacht bekend bij de ANWB?

  2. Distributieketting

    Gevraagd op 7 mei 2021

    Wij zijn in het bezit van een Renault Grand Scenic van 2015. Nu blijkt bij de APK keuring, dat de ketting uitgerekt blijkt te zijn en wordt geadviseerd deze te...? Lees verder

  3. Benzine keuze E5 of E10

    Gevraagd op 7 mei 2021

    Ik rijd een Renault Captur 100 TCE juni 2020, tank ongelood 95/E5. Sinds de aankoop (nieuw) nu loopt de motor zowel bij koude en warme motor te stotteren.

  4. Olielekkage bij distributiekap

    Gevraagd op 3 februari 2021

    Bij de servicebeurt aan mijn Renault Scenic TCe 130 Zen bouwjaar 2017 km 57500 werd olielekkage geconstateerd bij de distributiekap. Ik ben van mening dat zo'n...? Lees verder

  5. Captur TCe 100 wordt TCe 90 GPF (na aankoop)

    Gevraagd op 8 januari 2021

  6. Distributieketting

    Gevraagd op 5 januari 2021

    Mijn Renault Kadjar met een km stand van 50.000 km is voor het onderhoud bij de dealer en meld mij dat de distributieketting vervangen moet worden. Ik had deze...? Lees verder

  7. Motor onderhoud Renault Scénic bj 2017 60000 km.

    Gevraagd op 21 december 2020

    De auto rijd schokkerig, volgens de dealer zijn de kleppen toe aan een schoonmaak beurt (stralen). Komt deze vervuiling niet erg vroeg (na 60000km)?

  8. Haperende terugslagklep

    Gevraagd op 30 november 2020

    Mijn lease auto, Renault Megane 1.5 dCi bouwjaar 2017, heeft een probleem met de terugslagklep in de vacuüm rembekrachtiger. De terugslagklep gaat niet elke keer...? Lees verder

  9. Foutmelding controleer auto-transmissie

    Gevraagd op 27 september 2020

    Bij buitentemp. boven 25 graden gaf Captur melding controleer auto-transmissie. Dealer wil rekeneenheid vervangen, 1000 eur. Wat zijn mijn rechten?

  10. Clio TCe 120 2017 schokt stationair

    Gevraagd op 3 september 2020

    Clio (2017) schokt stationair. Niet consequent maar bij koude motor 8 van de 10 keer. Dealer vindt niets. Hebben jullie ervaring met deze klacht?

Stel een vraag (excl. voor leden)

Staat je vraag er niet tussen? Als ANWB-lid kun je deze stellen aan de experts.

Stel een vraag