Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

369 expert vragen

 1. (Verborgen) gebreken Renault Vel Satis 2.0 T 2002

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Mij is deze auto aangeboden, wat zijn de ervaringen van de mensen van de wegenwacht met deze auto, wat betreft veel voorkomende storingen en gebreken?

 2. Fietsendrager

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Ik wil graag advies over een fietsendrager. Ik zoek de geschikte fietsendrager voor op de trekhaak voor twee fietsen va maximaal 20kg. Deze draag dient bevestigd te kunnen worden op een Renault megane.

 3. Welke fietsendrager is geschikt?

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Ik heb een Renault megane station zonder trekhaak. Ik ben op zoek Naarden geschikte fietsendrager voor deze auto die maximaal 2 fietsen van elk maximaal 20kg kam dragen. Zou u mij een advies kunnen geven?

 4. Tolbadge wil niet vast

  Gevraagd op 10 augustus 2019

  Ik heb een Renault Captur. Mijn tolbadge wil niet vast op het zwarte gedeelte achter de spiegel. Waar kan hij wel?

 5. Stuur maakt schurend geluid bij scherpe bochten

  Gevraagd op 03 augustus 2019

  Onze Renault Megane (uit 2006) maakt een schurend, piepend geluid bij het inparkeren, vooral als we scherp naar links insturen en dan alleen als het stuur niet verder kan. Het klinkt alsof er iets gesmeerd moet worden, maar we weten niet wat. De garage heeft een aantal keren met de auto gereden, maar dan is het geluid steeds niet te horen. Het kan volgens de garage niet de vloeistof voor de stuurbekrachtiging zijn, want die is elektronisch. Wat zou het dan kunnen zijn?

 6. Auto uit buitenland meenemen (kenteken behouden)

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Ik heb een auto in Portugal gekocht en ik overweeg die mee te nemen naar Nederland, maar hem wel op Portugees kenteken te laten staan. Dat kan, maar dan moet ik wel in Nederland wegenbelasting betalen en eenmalig BPM. Ik weet nog niet zeker of ik het ga doen, dat hangt ondermeer af van hoe hoog die BPM is. Dat kan ik niet goed vinden. Kunt u mij wellicht vertellen hoe hoog dat bedrag ongeveer is (exacte bedrag hoeft niet). Het gaat om een Renault Twingo uit 2003 die op benzine rijdt.

 7. Distributieketting

  Gevraagd op 27 juli 2019

  Mijn Renault Kadjar heeft een rammelend geluid. Gereden 30.000 km en 3,5 jaar oud. Volgens dealer is de oorzaak de distributieriem plus de spanners. Mankement zou veroorzaakt worden door het zgn nieuwe rijden (sneller schakelen) met het risico te rijden in een hoge versnelling met te weinig snelheid.

 8. Vervangen remblokken en schijven

  Gevraagd op 23 juli 2019

  In mei 2018 werden de remblokken en schijven voor bij onze Renault Megane III Estate TCE (2013)  all in vervangen voor 350 euro. In juli 2019 werden de remblokken en schijven achter vervangen all in voor 450 euro. Op mijn vraag waar dit prijsverschil van 25% op gebaseerd was kreeg ik als antwoord; gewijzigde prijzen Renault Nederland, andere samenstelling materiaal, weet het ook niet precies .... Erg onbevredigend dus; kunt u advies geven of dit prijsverschil normaal is?

 9. Bandenspanning Renault Trafic 89

  Gevraagd op 21 juli 2019

  Wat moet de bandenspanning zijn van een camper Cenault trafic uit 1989?

 10. Kilometervergoeding vrijwilliger

  Gevraagd op 10 juli 2019

   Ik doe vrijwilligerswerk en krijg daarvoor 19 cent per kilometer. Volgens mij is dat aan de krappe kant. Geprobeerd om via de ANWB-site de vergoeding te berekenen maar mijn type auto staat niet in de lijst. Ook het kenteken wordt niet herkend.