Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

42 expert vragen

 1. Onterechte boete

  Gevraagd op 29 januari 2020

  Ik heb een boete gekregen uit Oostenrijk op mijn kenteken maar ik ben daar nooit geweest. Heb gebeld naar die instanties maar word opgehangen.

 2. Boete uit Oostenrijk

  Gevraagd op 10 oktober 2019

  Met mijn leaseauto van de zaak heb ik een verkeersovertreding begaan in Oostenrijk. De leasemij. krijgt nu een schrijven uit Oostenrijk met het verzoek op te geven wie er in heeft gereden of wie inlichtingen zou kunnen verstrekken daarover. Echter: in de hele brief staat niet om welke verkeersovertreding het gaat.

 3. Moet ik liegen of fantaseren?

  Gevraagd op 13 september 2019

  De kentekenhouder is verplicht om binnen twee weken na ontvangst van de bekeuring de gegevens van de bestuurder ten tijde van de overtreding te verstrekken. Laat de kentekenhouder dit na, dan riskeert hij een boete van maximaal € 5.000.

 4. Passagier op een fiets in Oostenrijk

  Gevraagd op 5 september 2019

  Gisteren heb ik een boete gekregen omdat mijn vriendin bij mij achterop zat. Volgens de agent was dit niet toegestaan en moest ik een boete betalen van 30 euro. Volgens jullie site is dit echter wel toegestaan: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/informatie/verkeersregels/fiets wie heeft er gelijk? En hoe ga ik in beroep. Ik ben namelijk ook niet gewezen op dr cautie dus mijn rechten zijn geschonden. Ik neem aan dat Oostenrijks het EVRM niet negeert?

 5. Bezwaar bekeuring Oostenrijk

  Gevraagd op 31 augustus 2019

  Ik had in Oostenrijk een ongeval gehad  en voordat ik al uit mijn auto gestapt was stond de politie naast mij en heeft hij mij toen bekeurd omdat ik niet snel genoeg de politie ingelicht had, 150 euro was de schade. Nog voordat ik uitgestapt was kreeg ik de bekeuring. Nu 2 maanden later krijg ik daar een brief over en met een optie om bezwaar aan te dienen.

 6. Boete (anonymverfugung) Oostenrijk betalen?

  Gevraagd op 5 augustus 2019

 7. Boete uit Oostenrijk

  Gevraagd op 31 januari 2019

  Ik heb een boete gekregen uit Oostenrijk, maar ik ben daar nog nooit geweest. Het kenteken nummer klopt wel.

 8. Vignet Oostenrijk

  Gevraagd op 4 oktober 2018

  Mijn camper is technisch toegelaten tot max. 4000 kg. (F1 op k.bewijs). Is echter door RDW op max. 3500 toegelaten (F2 op k.bewijs) omdat ik in het bezit ben van een B-E rijbewijs. Bi...

 9. vignet oostenrijk van raam gevallen

  Gevraagd op 3 september 2018

  toen ik vanuit hongarije oostenrijk binnenkwam meteen bij de eerste shell een vignet gekocht en op t raam geplakt. omdat het al savonds laat en donker was en ik ook vermoeid was heb w...

 10. Go-box Oostenrijk en toch boete

  Gevraagd op 25 mei 2018

  Wij hebben een GO-box gekocht in Oostenrijk. Betaald ongeveer 50 euro en toch nog een boete ontvangen van 240 euro. Graag advies!