Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

156 expert vragen

 1. Pinkosten

  Gevraagd op 11 juli 2019

  Wij waren de afgelopen twee weken op vakantie in Oostenrijk. Daar pinden wij bij een bankautomaat van de Raiffeissenbank Muhlbach am Hochkonig. Toen we later ons bankoverzicht checkten, zagen we dat er €4.95!!! aan kosten waren berekend. Wij gingen er vanuit, dat we binnen Europa zonder kosten konden pinnen. We hebben dit ook niet eerder meegemaakt. Ook niet bij andere banken deze vakantie in Oostenrijk. We hebben nog een keer bij deze automaat gepind om te kijken of deze kosten vermeld werden, dat was wel het geval, dus hebben we de transactie afgebroken, om niet weer het schip in te gaan. Maar we vinden €4.95 buiten alle proporties. Mag dit zomaar? Er wordt ook geen Nederlandse taal gebruikt bij deze bank. Terwijl we in een buitenlandse taal toch niet alles meekrijgen. Bij navraag blijken de kosten alleen voor buitenlanders te gelden. Wij vinden dit niet kunnen binnen Europa.

 2. Helmplicht Oostenrijk op de fiets(ebike)

  Gevraagd op 10 juli 2019

  Moet ik een helm dragen op de ebike in Oostenrijk

 3. Vignet Oostenrijk

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Ik heb een vignet gekocht voor onze vakantie naar Italië omdat we reizen via Oostenrijk, nu is mijn vraag of ik ook voor mijn vouwwagen een vignet of alleen een vignet voor mijn auto volstaat?

 4. Milieu sticker in Oostenrijk ? Hongarije?

  Gevraagd op 04 juli 2019

  Ik vertrek naar Oostenrijk heb ik daar milieusticker nodig ? en zo ja welke? Heb ik in Hongarije die ook nodig ? Kan ik ook vignet voor Hongarije bestellen bij u ? Oostenrijk heb ik al besteld

 5. Kosten geldopname in Oostenrijk

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Ik kom al jaren in Oostenrijk. Nu word ik ineens geconfronteerd met kosten voor geldopname. Dat kan Europees gezien m.i. niet, dat is namelijk in strijd met het vrije verkeer van Kapitaal. Hebben jullie hier ervaring mee? Zo nee, dan zal ik zelf stappen moeten gaan ondernemen richting Oostenrijk.

 6. Scootmobiel huren in Oostenrijk

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Ik ga binnenkort op vakantie naar Oostenrijk en vroeg mij af of ik daar ter plaatse een scootmobiel kan huren voor mijn grootouders. Gelieve willen wij terecht kunnen bij een verhuurder nabij gelegen Sankt Johan im Pongau.

 7. Tolvignet Oostenrijk

  Gevraagd op 29 juni 2019

  Mag je 2 tolvignetten tegelijkertijd op de ruit plakken die 2 opvolgende perioden van 10 dagen bestrijken?

 8. Regels fietsendrager

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Wat zijn de regels voor een fietsendrager in Duitsland en Oostenrijk?

 9. Tol betalen in Oostenrijk

  Gevraagd op 22 juni 2019

  Vandaag werd ik in Oostenrijk gedwongen tol te betalen ondanks dat ik een kaart had. Hoe kan dit? De politie dirigeerde alle buitenlandse kentekens naar een betaal loket.

 10. Rijden onder invloed in Luxemburg

  Gevraagd op 22 juni 2019

  Volgens de test was er in mijn bloed 11ng THC waar we er 1ng is toegestaan. (Ik had geen alcohol of harddrugs gebruikt) Ik heb toen 24 uur een rijverbod gekregen waarna ik weer mocht rijden. Nu bijna 2 jaar later heb ik een dagvaarding ontvangen en moet ik in September 2019 voorkomen bij de rechtsbank in Luxemburg. Ik heb geen aangetekende brief in ontvangst genomen, ik heb enkel een kopie ontvangen van de dagvaarding welke ze in de Franse taal hebben verstuurd. Is een dagvaarding in het Frans rechtsgeldig? En ben ik verplicht om in September naar de rechtsbank te gaan?