Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

133 expert vragen

 1. Moet ik boete uit Italië betalen?

  Gevraagd op 31 december 2019

  Overtreding begaan in 2016. Geen bekeuring gekregen van Italiaanse overheid. Call2collect zegt geen bewijs te kunnen overleggen van aangetekende brief en reduceert daarom tot oorspronkelijk bedrag. M.I. is de boete verjaard.nl meer dan 360 dagen na vaststelling Bovendien is de tenaamstelling niet correct (er staat geen voorvoegsel: van voor mijn naam. Moet ik toch (met bezwaar) betalen ?

 2. Auto importeren vanuit Italië?

  Gevraagd op 31 december 2019

  Kan ik een auto kopen in Italië, hiermee naar huis rijden en een nieuw NL-kenteken aanvragen? Wat zijn de kosten en waarmee moet ik rekening houden?

 3. Boete Italie

  Gevraagd op 23 december 2019

  Na ruim 2 jaar ontvangen wij vanuit Italië een boete van 206 euro, maar daar bovenop komen ook 310 euro aan invorderingskosten. Het gaat om een verkeersovertreding in Florence, gemaakt met onze huurauto. Wel hebben wij de administratiekosten vanuit het verhuurbedrijf ontvangen. Dit hebben wij destijds betaald. Wij hebben echter nooit eerder de boete ontvangen. Ook is het adres niet kloppend op de brief. Wat nu te doen? Hoe kunnen wij aantonen dat wij nooit eerder de boete hebben ontvangen? Wij willen de boete wel betalen, maar natuurlijk niet de invorderingskosten van ruim 300 euro.

 4. Verkeersboete Italië

  Gevraagd op 23 december 2019

  Wij kregen vrijdag een brief van een incassobureau Call2collect in de bus met daarin een verkeersboete die wij begaan zouden hebben in Italie in 2016 (!). Deze boete hebben wij echter nooit ontvangen van de Italiaanse autoriteiten, we zijn dan ook erg geschrokken, niet in de laatste plaats door het bedrag. Ik heb op jullie site al best wat informatie over het incassobureau gevonden wat erg geholpen heeft, maar ik heb toch nog wat aanvullende vragen: Als wij van het incassobureau de originele boete toegestuurd krijgen waar we inmiddels om gevraagd hebben, kunnen we dan niet om dit incassobureau heen en rechtstreeks de boete betalen aan de Italiaanse autoriteiten? Als we het incassobureau niet betalen, krijgen we dan automatisch van het CJIB een boete thuis gestuurd? In de brief van het incassobureau staat een specificatie van de kosten, kunt u aangeven welke we nou echt betalen moeten? - Overtreding - Administratiekosten lokale overheid - Behandelingskosten Multiservizi - Kosten voor internationale incasso

 5. Boete uit Italië nooit ontvangen

  Gevraagd op 19 december 2019

  Boetes gekregen uit 2018 maar heb die nooit ontvangen. Ik vroeg aangetekend verstuurde stukken op zoals op anwb.nl staat. Geen reactie. Moet ik toch betalen?

 6. Verkeersboete uit Italië na 780 dagen ontvangen

  Gevraagd op 10 december 2019

  Ontving via Call2Collect incassobureau voor het eerst de melding dat ik op 25-09-2019 om 14:40 uur dat er met een huurauto een overtreding zou zijn begaan van artikel 9 Alinea 9. ( ???)

 7. Boete Italië

  Gevraagd op 5 december 2019

  Call2collect zegt dat het bewijs vd Italiaanse overheid dat ze de boete aangetekend verstuurden kwijt is. Moet ik toch betalen omdat ik niet binnen 60 dgn betaalde?

 8. Verkeersboete italie....2017 ...nu Nederlands incasso bureau die die probeert te innen bij mij

  Gevraagd op 2 december 2019

  Ik heb in 2017 een verkeersboete gehad in italie....nooit iets van thuis gehad....nu zegt een ned incasso bureau...dat ik 267,- zo snel mogelijk moet betalen...heb de brief van jullie site via email naar hun gestuurd, zij hebben mij die brief van italie via mail terug gestuurd...staat enkel een vreemde krabbel op ....niet mijn handtekening......nu is mijn vraag...ik lees dat enkel cjib boetes kan innen .....kan dat incassobureau dit dus niet..! ?...Vr Gr Thierry ( kan ik via het CJIB de originale boet betalen..?

 9. Verkeers boete in Italie 2017

  Gevraagd op 28 november 2019

  Ik kreeg een week terug een aanmaning van call2collect betreft een boete in Italie uit Augustus 2017 ,zou in 2018 een verzoek van betaling genegeerd hebben (aangetekend brief) maar die verzoek tot betaling of afhaalbrief post nl nooit gehad dus boete van 88,-is nu 418,- geworden !!!! wat nu ben flink van geschrokken en weet niet wat ik moet doen graag uw advies?

 10. Boetes Italië

  Gevraagd op 28 november 2019

  Gister hebben wij 4 boetes uit Italië thuis gekregen. Alle 4 zijn deze bijna binnen 3 uur gereden (2 augustus 2019, de eerste 12.10 uur, laatste 15.12 uur). Het gaat in alle 4 gevallen om rijden in een verkeersluwe zone zonder ontheffing. Het vervelende is dat die van 12.10 uur en 14.48 uur, op precies dezelfde plek zijn. Datzelfde geldt voor die van 13.24 uur en 15.12 uur. Heel simpel omdat wij de navigatie volgden op zoek naar een parkeergarage. Wij hebben nergens duidelijk zien staan dat wij daar niet mochten komen. In onze ogen is 1 boete dan prima en reëel, maar wij vinden het een behoorlijk ding om 4 boetes van €118,- te gaan moeten betalen (na 5 dagen €143,-) voor dit 'vergrijp'. Wel lazen wij dat bezwaar maken pas kan als het een officiële bekeuring is. In deze brieven staat niks over het maken van bezwaar, dus ik verwacht dat het dan nog geen officiële bekeuring zal zijn. Echter, hoe langer wij wachten, hoe hoger het te betalen bedrag zal worden. Wat raadt u ons aan? Ik dacht er zelf over na om naar Comune di Pisa te bellen om te vragen of er niet wat geregeld kan worden wat betreft samenvoegen van bekeuringen. Ik weet alleen niet of dat verstandig is. Dat hoor ik graag.