Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

464 expert vragen

 1. Verkeersboete huurauto Italië

  Gevraagd op 10 september 2019

  Heb weer 2 boetes uit Italië uit februari 2019, de vraag is: moet ik die betalen, is het nep?

 2. Verkeersovertreding in Italië

  Gevraagd op 9 september 2019

  Ik kreeg van de autoverhuurder een mail voor een verkeersboete deze zomer in Italie. De autoverhuur heeft hiervoor 61 euro van mijn credit card gehaald maar heeft dit 2 keer gedaan. Tevens hebben ze het politiebericht gemaild maar dit is niet compleet, ik mis 1 pagina zodat ik geen rekeningnummer heb om hem te betalen. Moet ik wachten tot het officiele bericht?

 3. Veerboten San Giovanni - Messina (Italië)

  Gevraagd op 20 augustus 2019

  Wij gaan in september met de auto naar Italie en willen ook naar Sicilie. Wij weten wel ongeveer de data waarop wij naar Sicilie willen, maar nog niet precies de tijden. Is het noodzakelijk om vooraf een plek op de veerboot met de auto te reserveren of kunnen wij ter plekke tickets kopen voor de veerboot?

 4. Route vakantie bestemming

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Ik ben 40 jaar lid van de ANWB en wil graag eens hulp bij mijn vraag! Ik heb een caravan met een leeg gewicht van 1250 kg en een Hyundai Tuscon(2016) met een 1500 cc motor. Wij gaan veelal naar Frankrijk met vakantie en nemen dan de Tolwegen met onze combinatie.

 5. Toeslag op tanken bij bemande pomp?

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Wij konden bij een Italiaanse pomp geen gebruikmaken van de selfservice, onze bankpas en creditcard werden niet geaccepteerd. Toen we kozen voor achteraf binnen afrekenen, bleek dat we in plaats van de aangegeven €1,59, liefst €2,02 moesten betalen per liter. Servicekosten. Is dit een gebruikelijke praktijk in Italië?

 6. Milieuzone Italië

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  In Florence hebben we de auto geparkeerd in de milieuvrije zone. Echter bij het er naar toe rijden zijn we per abuis in de milieuzone terecht gekomen maar zijn wel gelijk dezelfde weg achteruit weer terug gereden. Ook in Lucca gebeurde ons dit. We parkeerden in de milieuvrije zone maar bij het wegrijden reden we per abuis even in de milieuzone. Hier zijn we ook dezelfde weg direct weer terug gegaan.

 7. Rubberboot Lago di Pusiano Italië

  Gevraagd op 11 augustus 2019

  Ik ben opzoek naar regelgeving mbt rubberboot 2,8 mtr met een electro motor van 45 lbs op Lago di Pusiano, Italië

 8. Boete uit Bologna, Italië

  Gevraagd op 8 augustus 2019

  Ik heb 2 boetes gehad van 199,11 euro. Date of the violation is 9/10/2017. Ben nooit op die datum in Bologna geweest wel in augustus dit jaar. Boete is verzonden vanaf postbus 7189, 3109 AA Schiedam. Nooit eerder aanmaning gehad maar er staat dat ik op 6/6/2018.

 9. Winter of zomerbanden?

  Gevraagd op 5 augustus 2019

  L.s., Eind september starten wij een rondreis door Duitsland, via Oostenrijk naar Italie (Dolomieten en Riviera) en dan terug via Zwitserland en weer Duitsland. Wij zijn t/m 18 oktober onderweg. Moeten wij nou met winter- of zomerbanden reizen? De verschillende landen houden er verschillende regels op na! Wij willen geen problemen, vandaar deze vraag.

 10. Fietsendrager

  Gevraagd op 30 juli 2019

  Heb ik in Tjechië en/of Hongarije ook een bord op mijn fietsendrager nodig zoals dat het geval is in Italië en Spanje?